dimecres, 25 de novembre del 2009

Barça-Inter Vs. Barça-Madrid

L´any passat em vaig haver de menjar les paraules que havia dit jo mateix d´ en Pep Guardiola , per què dia rera dia i des de va fitxar pel Barça ha demostrat que és una persona que viu i treballa pel futbol de forma gairebé obsessiva . I així ens ho va demostrar una altre vegada ahir . Quan el pessimisme aquest Culé , que encara no entenc gaire després del què vam veure a Stanford Bridge l´ any passat , s´ havia apoderat de nosaltres , i havíem de resar a la Moreneta que necessitàvem els 3 punts , Guardiola va treure una altre vegada la seva piconadora tàctica i va esborrar un Inter , que després , periodistes com Tomàs Roncero del diari As o l´ altre Francès que va dir en el seu moment "se ha acabado un ciclo" es preocupen metòdicament de menysprear al programa Punto Pelota de la Cadena Ultra conservadora Intereconomia , donant poc o cap mèrit a les victòries aclaparadores que s´ obtenen . Un cop més Guardiola va alliçonar-nos mostrant-nos clarament que el més important era primer el partit contra l´ Inter , i que llavors ja ens preocuparíem de l´ etern rival . Així és i avui mateix el Barça ja porta un dia d´ avantatge per preparar el match , i la pilota és a la teulada del Real Madrid que té un partit contra el amiguitos del Zurich , l´ altre equip que va fundar Joan Gamper . Esperant que la pressió per als jugadors merengues sigui més forta de lo habitual , em quedaré impassible sense mostrar gaire interès pel partit d´ avui . Els nervis afloraran poc a poc , llavors més de pressa fins que desapareguin el diumenge a les 7 de la tarda quan comenci el Clàssic .

dijous, 19 de novembre del 2009

La Brecha Digital


La Asociación Española de Usuarios de internet cifra en 4.000.000 de habitantes , 4 millones de habitantes sí , son las personas del Estado Español cuyas diferencias tecnológicas distan mucho del mundo del siglo XXI . Cuándo hablamos de brecha digital nos referimos entre la separación que existe entre personas ( ciudadanos , estados , comunidades , paises) que utilizan tecnologias de información y comunicación ( TIC ) como una parte rutinaria de su vida diaria y aquellas que no tienen acceso a las mismas y que aunque las tenga no saben utilizarlo . En el Estado Español la gran diferencia está entre la población urbana y la población rural , nuestro secretario de Estado para las Telecomunicaciones , el señor Francisco Ros no lo ve así de esta manera , el calcula que la brecha digital se analiza a través de las empresas menores de 10 trabajadores , si la empresa no tiene una actualización tecnológica conforme al siglo XXI , tiene brecha digital . A raíz de todas estas impresiones oidas en el programa de radio3 siglo XXI ( de 12 a 1 del mediodia ) o leidas en la página web del FICOD 09 , foro internacional de contenidos digitales , me llego a preguntar que el mundo sigue siendo muy cruel para unos y muy benévolo para otros , hay personas a las cuales no les llegará el acceso a internet en años y hay otras que incluso contratando ellos mismos el sistema más avanzado tecnológico de escuchas en su gobierno , el famoso SITEL , dicen que va en contra de los derechos civiles de las personas .... Por cuarta vez tendrá el Tribunal Supremo que avalar el funcionamiento de dicho sistema ? O por contra el señor González Pons prefiere una brecha digital que permita la omisión de los delincuentes del sistema ? .

dimecres, 18 de novembre del 2009

La legalització de la corrupció

El nostre President de la Generalitat , després de la què li ha vingut a sobre amb els casos de corrupció , Cas Millet , Cas Pretòria , aquí a Catalunya , d´ altres com el Cas Gurtel ( els veien de lluny i mig rient ) ; i veient el descrèdit que els polítics anaven agafant dia a dia , s´ ha afanyat a promulgar lleis que demostrin la transparència de diner públic cap a les fundacions , i lleis que blindin l´ independència econòmica municipal en referència a la re-qualificació de terrenys . Abans d´ ahir , també , el conseller d´ economia , el Sr. Antoni Castells , juntament amb el Conseller Tresserras i també la consellera Montserrat Tura s´ afanyaven a donar un informe detallat de les pròximes mesures de control de les subvencions públiques , www20.gencat.cat/portal/site/SalaPremsa/menuitem.342fe4355e0205d607d7ed42 . Ara em sembla que s´ ha corregut molt i tots els partits polítics s´ han tapat les vergonyes entre ells , sobretot el PSC i CiU amb la seva dialèctica i retòrica d´ enfrontament però tranquils que ho arreglarem . El més greu a mi em sembla que amb aquestes mesures s´ acabaran de legalitzar les pràctiques de re-qualificació de terrenys a la babalà , el més bo és que aquesta mesura es podia haver aprovat l´ any 2000 , en ple començament del boom immobiliari , què rar no ? . A l´ Ajuntament d´ Artés s´ ha arribat a tenir un benefici de 180.000 € en qüestió de llicència d´ obres , això dit pel mateix ex-alcalde sortint , Josep Candàliga , en una reunió que va organitzar ERC parlant d´ urbanisme municipal i a on es proposava al ciutadà del poble que promogués un POUM , per tal de què no hi hagués una disbauxa urbanística ... quina casualitat ! . En definitiva , ahir vam anar tard promovent lleis , ahir vam anar tard promovent POUMS , i no vam anar tant tard a l´ hora de canalitzar les arques municipals en un sol sentit i d´ obtenir-ne rèdit econòmic sense promoure àrees d´ actuació en d´ altres sectors productius de la societat . Quan el senyor Montilla ens deia al cap de dos dies de detenir l´ alcalde se Santa Què Mola ! de Gramenet , " que tots els polítics no eren iguals " i que " la política dignifica el nostre País " , em reafirmava en el meu pensament de que hi ha persones que tenen amnèsia temporal transitòria en funció dels seus interessos . Quines ganes tinc de que arribi l´ endemà de qualsevol eleccions properes , vull veure com es pregunten per què la gent no creu amb ells ....

diumenge, 15 de novembre del 2009

Sisens incursió : sembla que això s´ acaba

La setmana passada us comentava que la cosa estava magre , aquesta us afirmo que encara pitjor . Si una cosa és segura , és que si no hi ha una mica d´ aigua i no fa vent , la temporada de bolet s´ acabat . Ni les fredoliqueres més grosses mai trobades del Clapers , han aguantat la temporada , a on ens vam dirigir aquest dissabte , la Carme i jo . El què m´ havia dit el Camilo Sànchez era veritat : " Kico , el Clapers està llaurat ! " . I sí , la veritat és que sembla que hi hagi passat un tractor amb l´ arada , també com sempre , i sempre gràcies a l´ aportació dels inútils de TV3 , hi havia molta merda , merda que vaig tornar a recollir , va molt bé segons quin tipus de merda et trobes per saber l´ edat de l´ imbècil que l´ ha deixat , aquesta setmana una llauna de Coca-cola amb data de caducitat del 2008 , una llauna de cervesa San Miquel amb data de caducitat del 2000 , una llauna de Coca-cola amb data de caducitat del 2006 , juntament amb una bossa de plàstic i paper d´ alumini a dojo , una cosa se´ n pot extreure: els imbècils que embruten el bosc bevent alcohol i intenten trobar alguna espècie miològica comestible són més vells .
Bé , l´ incursió als Clapers va ser de curta durada com els altres dissabtes als altres llocs , 2 hores i cap a Artés a buscar ràpid el Joan que l´ havíem deixat amb la iaia Maria , vam portar llenegues , rovellons molt tendres , els va trobar sobretot la Carme , de tot ells només un esclata sangs , fredolic , llengua de bou , bec de perdiu i dues orelles de gat que vaig trobar jo . Les llenegues les vam trobar a llenegueres que sabíem d´ altres anys , sanes , però més velles que " Kaskorro " , algunes amb el barret cap amunt i bastant sequetes , trobades a carena i a Solei . De llengua de bou , trobo que aquest any n´ hi ha molta , i el fredolic que vam trobar , poquet , però gairebé tot sa . Ahir a la nit vam fer un remenat de fredolics i rovellons amb pit de pollastre , i avui al migdia he fet spaghettis negres amb gambes i llenegues , us faig delir ? ....
No crec que després d´ ahir torni a buscar bolets , potser si que aniré al bosc , però a buscar bolets em sembla que s´ ha acabat per molt que em dolgui !

dimecres, 11 de novembre del 2009

Objectius per a una nova temporada

Quan el 1996 , entre temporada i temporada de futbol , vaig fer el meu 1r. triatló , mai em vaig arribar a imaginar la quantitat de Kilòmetres que arribaria a fer de les tres diferents disciplines que agrupen aquest esport . Recordeu que per què un esport estigui reconegut com a tal ha de ser partícip de les olimpíades .
El primer en el qual vaig participar va ser el què organitzava els amics de la cursa d´ Artés , nedàvem a la piscina , dues persones per carril , tandes i " sálvese quién pueda " . N´ he participat de pitjors , a St. Vicenç de Castellet cada 11 de setembre se ´n celebra un , i una vegada que m´ hi va acompanyar el Jordi Sànchez ( il bello Cippollini ) , vam nedar tres persones per carril i fins a 7 tandes . El baptisme de foc per això va ser a Banyoles al 2002 : triatló de distància olímpica , 1500mts nedant , 40 Km. en bici i 10 Km. corrent , bé per començar no està malament . Jo vaig debutar amb olímpica , hi ha gent que debuta amb distància Ironman : 3800mts nedant , 180 Km. en bici , i una marató corrents .... Bé tot això us sembla molt llunyà potser , però encara que no us ho creieu , podeu arribar a tenir sensacions de llibertat patint . Sí , sembla estrany però es veritat , i per molt que us ho expliqui , ho heu de provar per arribar a saber el què realment sents quan estàs entremig de 500 persones a la primera tanda de sortida d´ un Mig Ironman .
Aquest passat 24 de Maig vaig fer el Half Challenge de Calella ( Mig Ironman : 1900mts nedant+90 Km. en bici+Mitja marató corrents ) , la veritat és que ja havia provat la mitja distància al 2007 amb el distància " B " de Banyoles (2500mts nedant+71 Km en bici+20 Km corrents ) , vaig acabar , patint però vaig acabar , vaig dir que no tornaria a fer-ne cap més , però al cap d´ una setmana ja tenia ganes de tornar a competir , i ara que ja començo la temporada , l´ afronto amb un nou objectiu , una altre vegada un Mig Ironman i al mateix lloc , a Calella de la Costa . tot i que ja no sóc tant purista com al principi , espero poder entrenar bé durant la temporada , que les lesions no em visitin , i que el pròxim 23 de Maig del 2010 , pugui travessar l ´ arribada de la prova amb el meu fill Joan en braços . I que la meva dona , germans i amics m´ acompanyin com van fer l´ any passat , l´ esforç amb les ales de la gent no se sent .



diumenge, 8 de novembre del 2009

Cinquena Incursió , final de temporada ?

Durant el transcurs de la setmana , les ganes d´ anar a buscar bolets el dissabte al matí s´ anaven esvaint . El vent i la baixada de temperatures auguraven un presagi que no volia creure en el pensament , però real en el bosc . L´ informació dels amics i els entesos no em feien augmentar els ànims , ans el contrari , cada vegada em feien deprimir més . Parlant amb la Carme durant la setmana vam decidir doncs anar , després de 3 setmanes a Oristà i una a Stª Mª d´ Oló , de fer la primera visita a el Clapés , tot i que l´ informació em deia que estava llaurat totalment . Però al final , el divendres a la nit em va venir una informació d´ última hora que em deia que havia d´ anar cap a la zona de Navarcles i buscar llenega a carena i solei . Vam llevar-nos com els últims dissabtes d´ hora , vam portar el Joanet amb la tita de la Carme , i juntament amb la meva germana Montse ens vam desplaçar fins a Navarcles . La cinquena incursió ha estat un desastre : a la baga ja no queda res , i a la carena i al solei encara pots trobar llenega , però al lloc on vam anar , molt difícil de veure , entre fanal i vella . Eren guapes , sí , sanes , amb el tronc gruixut i no estaven encara ni amb el barret amunt de tocar-lis el sol , ni tampoc amb cap esquerda . De rovellons també en vam trobar , sobretot esclata sangs i més rovellats que la clau de la porta de missa . Però tot ja vell , res de bolet nou , i avui el vent ho acabarà de secar tot . Jo crec que serà difícil que trobem bolet com l´ any passat , fins a la segona setmana de gener encara vam anar trobant llenega i fredolic , però aquest any la cosa ha estat diferent , tot ha vingut de cop i no es veu res nou , el temps no ajuda gaire i sóc més pessimista que mai . Parlant amb el Chapeau i el Kukales també es mostren escèptics i el pessimisme també planeja en els seus pensaments . Bé , mirarem si la setmana que ve cal continuar o renunciar a les incursions boletaires ...

dijous, 5 de novembre del 2009

Ona FM

1 - ERNESTO : " Hola ! me llamo Ernesto y se hacer la gaviota , ARGGG !!!!! . Hola me llamo Ernesto y se hacer la gaviota doble , ARGGG !!!!, ARGGG !!!! " .
2 - COCO : " Hola soy Coco , le llamo del Bar Sorrento , devuélvame el Cubano polla gorda que contrato usted ayer y que ya ha sobrepasado su plazo ! " , " Cómo que devuelva el Cubano polla gorda ? pero que dice !!!!" " Si le llamo del Bar Sorrento , putas al momento , devuélvame mi Cubano polla gorda !! " .
3 - LEONARDO : Totes les trucades són a hores intempestives 3 , 4 , 5 0 6 de la matinada . " Leonardo le felicitaaaa !!!! Hola Maria le llamo para felicitarle por su cumpleaños ! " " Pero si yo no me llamo Maria y hoy no es mi cumpleaños ! " " Perdone pero aquí tengo una carta que dice que tengo que llamarle para felicitarle por su cumpleaños de parte de Antonio i Josefa !! " " Que yo no me llamo Maria !!! váyase usted a la mierda !!!! " Bueno mujer no se ponga así , le regalo un Hey ! " " Un Hey ? qué es eso ? " " HEY !!!! "
I així tot un seguit de personatges desfilen per aquest programa de ràdio : El fora de joc , a Ona FM de 7 del matí a 12 del migdia . Un programa on està permés tot , amb un sentit de l´ humor molt característic , personatges creats a través de la realitat , i la crítica més salvatge i descarnada que mai podríeu haver escoltat de la mà de Xavi Rodríguez i el seu equip . Al 104.4 de la fm podeu escoltar aquest programa que barreja humor , diversió i esports . Amb secció diàries i setmanals , com les cançons famoses a càrrec de Pocholo : on podreu escoltar el mític " Ginecólogo Rumano " , " Se me caen los pedos " o d´ altres hits més importants . El sexe a través d´ Aina Sardà , el temps per en Luismi ( o Jululi ) , les versions de les cançons més modernes en clau blaugrana per en Andreu Matraca , el cantant de los Búhos o la Fundació no hay manera , que van estar tocant aquí Artés dos anys per la Festa Major . La secció Por culpa del Merengue me volví Maricón on analitza el seguiment mediàtic de les cadenes de televisió general·listes del club Madridista comparant-lo amb el Barça . El debat esportiu per part de gent de penyes , de qualsevol club i de la gent per telèfon . La realitat del món d´ avui portat a les ones , per què el món que descriuen Xavi Rodríguez i el seu equip és així i no com el podem escoltar o veure en altres mitjans de comunicació , escolteu-lo , de debò !!!!



dilluns, 2 de novembre del 2009

Santa Qué Mola !! de Gramenet

Al programa Fora de joc d´ Ona FM s´ han expressat així avui , aquest matí , quan s´ emetia el programa ( de 7 a 12 pel 104.4 ) per anomenar la població del Barcelonès afectada pel cas de corrupció , el Cas Pretòria . I és que l´ humor i la crítica buscant el millor del qui ho escolta està a l´ ordre del dia en aquest programa . M´ ho passo molt bé escoltant aquest programa , però encara m´ ho vaig passar més bé el passat divendres , veient emmanillats els dos grans amics de Yoda , l´ alcalde de Santa Qué Mola !!! de Gramenet i en Luigi , ex diputat del PSC i també implicat en la trama , recollint les grans bosses d´ escombraries amb els seus efectes personals . El President de la Comunitat de Cantàbria , el Sr. Revilla , va expressar el mateix dia , que l´ exposició pública de dits implicats eren un exemple per la ciutadania . Mai hagués pensat que estaria tant d´ acord amb un regionalista d´ una concepció política molt peculiar com ell , però tot i que la llei d´ en jutjament criminal demana el màxim de dignitat per al detingut , m´ agrada que la " pena del telediario " , tal com l´ han definida alguns mitjans de comunicació , l´ hagi pogut gaudir tant amb els detinguts del Cas Arena ( Palma de Mallorca ) , com amb els del Cas Pretòria . La presumpció d´ innocència que demanen tant l´ Artur Mas , com la Manuela de Madre ( que va entregar a dedillo l´ alcaldia ) ratlla la neciesa , la ximpleria , la bajanada , per part de la gent que ens representa . Ja no vull ni comentar si mirem l´ exposició del cas per part de gent del PSC al seu blog com Miquel Iceta ... En qualsevol poble o municipi , si girem sobre nosaltres mateixos 360º trobarem algun solar , algun edifici , alguna actuació municipal que no ha estat a l´ hora , i el problema real és que nosaltres mateixos hem continuat vivint , treballant i votant per què això passi . Si fóssim realment intel·ligents deixaríem d´ anar a votar per acabar d´ una vegada d´ engreixar a aquest bestiar que l´ avarícia absorbeix .

diumenge, 1 de novembre del 2009

Quarta incursió amb Xavi Not incluït ....

La setmana passada quan la Carme i jo solets tornàvem cap a casa després de la quarta incursió de la temporada , arribàvem amb el cap ben alt i gairebé xulejant de la quantitat de llenegues que havíem trobat . L´ humilitat demostra que ni al bolet el pots parlar amb vehemència . Aquest dissabte al matí ens pensàvem que tot tornaria a ser igual , i com que el Xavi Not no anava a caçar ocells , va venir amb nosaltres . De fet potser us estranyareu de què uns boletaires ensenyin a un altre boletaire un lloc " sagrat " o secret , però hi ha una cosa que es diu reciprocitat i també una altre que es diu amistat , i això s´ ho val . El què no em pensava és que el temps ( ? ) o la lluna ( ? ) , haguessin castigat tant el terreny com el vam trobar . Vam portar bolets , sobretot llenega , una mica de llengua de bou , algun rovelló i quatre fredolics comptats , però a part dels dos factors de falta de bolet també hi afegiria la convulsa banalització del fet de buscar bolets , tal i com ja vaig fer referència amb anterioritat a l´ article " Caçadors de bolets " . Els temps actuals també fan que la gent s´ hagi d´ espavilar per guanyar-se les garrofes , entre setmana la gent també va a buscar la preuada joia , i encara estem prou de sort de trobar-ne . I és que ens va salvar la lleneguera que va trobar la setmana anterior la Carme , si no .....Bé , el que si que vaig trobar en quantitat , a part de pixapins recollint el comestible excel·lent que va recomanar l´ home del temps Dani Ramírez , molta brossa i merda que el pseudo científic Enric Gràcia de caçadors de bolets ara s´ afanya a recomanar que no es llenci ni es deixi al bosc . Quina gràcia que em fa ! Després del mal que han fet ara volen arreglar-ho .... Bé , espero que el pobre Xavi Not ( en va trobar si , que si ...! ) pugui gaudir una altre temporada del magnífic bosc a on vam anar d´ Oristà i que el temps acompanyi més el què resta de temporada , si pot ser també aniria bé que caigués una pedregada individual a cada pixapi que puja a no sé què fer , i algun llamp a l´ estudi de gravació de caçadors de bolets a veure si l´ electricitat els posa al dia del mal què estan fent !!!!