dimecres, 30 de desembre del 2009

Esparó Vs. Ampans Vs. Parcs i Jardins Catalunya/Jardineria Rubí

Hi va haver un escrit al meu blog , aquest que vosaltres llegiu que deia . " No sé què m´ emprenya més " . Us en recordeu ? Bé us faré una mica de rentat ràpid d´ idees per què assimileu per què avui torno a carregar contra qui torno a carregar , en el seu moment qüestionava la veracitat , pluralitat i la claredat al blog del Sr. Roger Genescà relacionant-lo al final amb l´ empresa que gestiona actualment el manteniment de parcs i jardins a l´ Ajuntament d´ Artés .
L´ anterior consistori municipal va tenir errades com poden tenir tots els governs municipals elegits democràticament , a vegades aquestes errades poden acabar com a Tolox , com a Santa ke Mola de Gramonet , o poden continuar impunes i sense manifestació explícita de l´electocomprat a les urnes com a la majoria de municipis de la Península .
Si bé una de les coses que va fer bé l´ anterior consistori : donar informació constant de les decisions preses ; aquest consistori ni llegint-me les actes municipals obtenen credibilitat manifesta .
En el seu moment , el Govern de Candàliga i Mª Àngels Crusellas van triar una empresa ( AMPANS ) per efectuar el manteniment de la jardineria municipal per una raó sòlida abans que una empresa de renom com Jardineria Esparó ( la que cuida la gespa del Camp Nou ) . Aquesta raó era per alguns absurda però bàsica en el món del canvi climàtic , Ampans reciclava la brossa orgànica en pilots resultants per a compostador i l´ Esparó deixava aquesta brossa orgànica que deixés fer la seva vida en pilots acumulats en solars de la seva propietat . Aquesta simple decisió política comporta una reducció de la quantitat de CO2 enviada a l´ atmosfera .
M´ agradaria saber , m´ agradaria llegir , i m´ agradaria tenir l´ informació suficient per no dir que Parcs i Jardins Catalunya és una empresa vinculada al Roger Genescà , que Parcs i Jardins Catalunya no superen en plus de qualitat a Ampans en qüestió de gestió de residus orgànics , que Parcs i Jardins Catalunya i Jardineria Rubí són empreses vinculades i premiades a " dedillo " pel consistori municipal per efectuar les tasques de manteniment de jardineria del poble .
Definitivament , no sé què m´ emprenya més , veure constantment el rètol de la Picapedrera de : LIQUIDACIÓ PER TANCAMENT . O veure constantment el barret de cowboy del treballador de Jardineria Rubí a tot arreu , al Parque, al carrer Catalunya , a les piscines , al Passeig Diagonal ( Sí els arbres els han plantat ells ! ) , al poble vell , al camp de futbol , Ai no ! si la gespa és artificial ! No sé què m´ emprenya més , veure el Sí Sí Ya Ya apurant per jubilar-se o veure el company del cowboy de Parcs i Jardins Catalunya : en la cama , en el coche , en la ducha , en el garage , en la azotea , en mi casa , en tu alma .
Si algú mai m´ ha de tallar la gespa , que tingui raons per fer-ho , heu vist el cortacésped ? .

dimarts, 29 de desembre del 2009

Incubus

Avui al matí quan m´ he llevat ja m´ he notat una mica estrany , amb malestar general . He pensat que potser va ser el vi negre Solaz de la Casa Osborne que vaig obrir ahir a la nit , o els exercicis que vaig haver de començar ahir per reforçar els músculs lumbars degut a la lesió d´ esquena que m´ acaba de sortir , però a còpia de passar les hores del dia he vist que alguna cosa no anava bé , els exercicis no van donar per què sortissin les agulletes i la Casa Osborne fins ara ha cuidat els seus caldos per barats que siguin . Al migdia ja he pres mà del paracetamol i al vespre la meva visita a la meva neboda Martina ha estat un acudit comparat amb totes les vegades que hem jugat junts fent cridar a la meva cunyada Paqui . He marxat cap a casa i he mirat d´aillar-me al màxim possible del meu fill Joan . Realment tinc malestar general , amb un mal d´ ossos bestials i el cap també em fa mal , i no és per culpa del seu tamany nois !!! . Bé he arribat a la conclusió que mentre estic escrivint , estic incubant el grip , he mirat al quadern de bitàcora i he vist que l´ any passat em va atacar després de Reis , aquest any no em deixarà ni fer la Sant Silvestre ni començar l´ any bé .....

dilluns, 28 de desembre del 2009

Maleït Nadal


El Passat 24 de desembre al matí marxava d´ esmorzar del Bar Mallorca llençant improperis d´ aquells que m´ agraden tant a mi , i que si algú em coneix ja sap quins són , i maleint el Nadal a totes les persones que estaven allà , la Manola , el Ramon Vilalta i d´ altre gent propera a mi no em va donar importància , d´ altres , gent gran com el Bach o el Sr. Clotet es van girar i mirar amb cara d´ estupefacció i pensant que jo devia estar posseït d´ algun ser maligne . Jo amb la meva vehemència i beligerància manifesta vaig marxar cap a Sallent a nedar , els quinze dies que transformen el món Cristià dista molt de la paraula que Jesús en nom de Déu ens va voler fer arribar . La meva reacció no era inusual , ni premeditada , el meu laïcisme militant em fa respectar les religions però no em fan reconèixer l´ església , ni les confessions monoteistes que ens volen adoctrinar . Ahir mateix aquella persona que havia dut sota tàlem al generalísimo , es va atrevir un altre cop a donar-nos lliçons de com és el temps que ens espera , què significa la llei de l´ avort i quin tipus de família hem de formar per què la seva església ens accepti . Ahir mateix aquells que van bombardejar Gaza i els que la van hipotecar amb els seus míssils encara no havien fet res per solucionar el problema . Ahir mateix aquells que es van revelar en nom de Déu i contra la tirania d´ Occident , mataven fins a 8 persones ( ? ) el dia de celebració de la Shura . Avui mateix en una processó Chií un terrorista ( Suní ? ) s´ immolava una vegada més . Per això el meu maleit Nadal , i per això el meu laïcisme militant em fa refermar més en la meva lluita : quan més obtuses siguin les vostres ments adoctrinadores més a prop meu estarà la veritat , i la veritat de la paraula d´ aquell que vosaltres defenseu

dilluns, 21 de desembre del 2009

Artés continua semblant-se a Madrid

Quan en una tertúlia periodística veus un periodista del Grup Vocento , un altre del Grup Intereconomia , un altre del Grup Prisa i un periodista independent , els qual tots diuen el mateix , això significa que les coses continuen fallant . Sí , i per sorpresa meva , Pilar García de la Granja , Victoria Lafora , Juan Carlos Viloria i Arturo González estaven d´ acord , la gestió del consistori municipal i el de la comunitat autònoma a Madrid avui ha estat deplorable per culpa de la gran nevada . Avui i per més inri , Artés s´ ha trobat igual que Madrid , mentre treia amb la pala plana la neu de la terrassa del dúplex , he vist que passava un camió lleva neus , eren les dues del migdia . La meva sorpresa ha estat quan a la tarda quan he plegat de la feina he pogut comprovar que l´ única artèria neta de neu del poble era per on havia passat el camió lleva neus en direcció a Avinyó . Tots els carrers adjacents o a prop del nucli central del poble continuen estan amb una fina cap de neu , més o menys perillosa per al conductor , i ja no parlem de les voreres , si us plau , gent gran que no importeu a ningú , no sortiu de casa demà . Tot i que Tv3 porta 25 anys , 25 anys efectuant cagades amb el temps , aquest principi de setmana i de començament d´ estació sembla que l´ ha encertat , el què no ha estat tant encertat ha estat un altre vegada l´ actuació del nostre consistori i de la flamant brigada municipal .

dimecres, 16 de desembre del 2009

Farole , farole , farole . Farole , farole , farole

Demà arriba Obama i gairebé la majoria de mandataris del món civilitzat ( ? ) a Copenhagen . Des del 7 de desembre del corrent i fins al 18 veurem moltes imatges als telenotícies de les cadenes generalistes sobre la conferència sobre el canvi climàtic que es celebren en aquesta ciutat . Moltes d´ aquestes imatges seran de gent que deté la politi per manifestar-se , gent que està realment conscienciada de què alguna cosa hem de fer , o , encara que es faci , en molts llocs les conseqüències del canvi climàtic ja són irreversibles . Ells tenen porres , els altres portaven bicicletes avui . Paradigmàtic , igual que aquí amb els estudiants anti - Bolònia , ells porten porres nosaltres portem llibres . Paradigmàtic per què aquesta gent que ha de decidir el nostre futur com a Planeta em sembla a mi que no tornaran a estar a l´ altura un altre vegada , segurament per motius que ben explicats no donaran ni el vist i plau tan sols a acords que països exerceixen ja fa anys com el Protocol de Kyoto . EE.UU , la Xina , L´ Índia o Brasil són països contraris a grans acords , el Vell Continent com sempre , marcant la línia però acabant acceptant el què diuen les grans super potències i els països en desenvolupament . I és que també si et poses en la pell del diable si veus que des de la revolució Industrial ja fa 125 anys que estàs contaminant , ara em diràs el què he de fer jo ? .
El què està clar és que per molt que Aznar digui que el canvi climàtic és una farsa , és que els fets evidents de la repercussió econòmica d´ aquest ja és palpable . Amb coses a les quals no donem importància , com anar a esquiar , no trobar bolets , o anar a la platja a principis de Novembre , i que ens haurien de fer reflexionar que petits gests són necessaris per una repercussió global . Espero i tinc moltes ganes que els polítics i els nostres mandataris arribin a uns acords de mínims que facin que els nostres fills tinguin un món millor . És el seu deure i el nostre .

dimecres, 9 de desembre del 2009

Apropiació Indeguda

Quin encapçalament , quina frase , quina gràcia , m´ agradaria saber si el Noi de la Laca se li va ocórrer aquesta frase el dia que aquells assessors externs , aquella grupeta de savis , eren detinguts per l´ afer Pretòria de Santa Ke Mola de Gramonet , no van tenir tanta sort com els del Cas Pallerols , Gran Tibidabo , o el misteri de la Santíssima Trinitat dels diners de Banca Catalana .
Una de les coses que més bé han practicat els nostres amiguets de CiU durant els anys , ben alliçonats pel mestre Ioda , deixant de banda l´ esquarterament territorial de Catalunya , han estat el caciquisme , l´ amiguisme i el clientel·lisme , practicat amb tota impunitat en tots els municipis governats i no governats per la coalició . El nostre Mestre Ioda , que avui tornava a firmar autògrafs de la seva somnolenta biografia (II ? sic ) al Corte Inglés , va saber ensinistrar de valent els seus antics , i nous , adeptes que surten com xampinyons , per no dir qualsevol altre espècie que es cria desmesurament i en colònia , i que amb subtilesa i vehemència dominen a la perfecció la demagògia política . L´ últim cas del què intento explicar , per no caure en la banalitat informativa de parlar com s´ aconsegueix ràpidament 1 milió d´ euros per sortir de la presó , i també per no tornar a caure amb l´ intel·ligència artificial del blog d´ en Roger Genescà http://rogergenesca.blospot.com/ , és el de la Regidora de Participació Ciutadana de la Casa Consistorial Artesenca , la flamant Montse Morell i Fonts , aquella regidora que ens va oferir una paella en el seu moment per acontentar el populatxo , s´ ha adreçat a tots nosaltres , els Artesencs que en el seu moment vam ser partícips de les xerrades participatives que organitzava l´ anterior Consistori Municipal , per presentar-nos a "bombo i platillo " el resultant d´ aquestes xerrades amb un dossier titulat PLA ESTRATÈGIC ARTÉS . La regidora no ha tingut ni la decència política de reconèixer en cap moment , amb la carta que acompanyava el dossier , que el fruit de dit dossier va ser gràcies a la combinació d´ idees resultants de l´ anterior Consistori i dels Artesencs que van participar en dites xerrades participatives . La regidora s´ expressa amb ambigüitat insultant atribuint procés , participació , diagnosi , anàlisi , propostes i resultats a difícil capacitat de benefici a obtenir per culpa de la prioritat d´ altres temes i projectes . És de dubtosa credibilitat , que després de quatre anys ens surti dient que aviat ´ obrirà un nou període de participació de cara a l´ exercici 2009-2010 , sabent que des del primer moment que l´ actual govern va entrar a l´ alcaldia tots aquests processos de participació , començant pel Consell Escolar , van quedar paralitzats . M´ agradaria veure què pensaria la família Convergent governant actual veient com pròxims gestors municipals de diferent signe polític s´ apropiessin de feina feta amb anterioritat . Potser tant els hi faria , només cal veure els cadàvers polítics actuant a un consistori municipal ,de diferent signe polític , diguem-ne Santa Ke Mola de Gramonet , quan encara tenen carnet del partit ....Impressionant veure l´ altre frase lapidant del Noi de la Laca a CiU TV , sens dubte més adoctrinament per rebre cartetes subtils acompanyades d´ una gran feina feta per altre gent , com el què he rebut avui ? .

diumenge, 6 de desembre del 2009

Depende

No sé si és una mania , però normalment m´ agrada absorbir la màxima quantitat d´ informació possible . I així m´ agrada fer-ho per llavors contrastar i arribar a opinar , si es pot , amb els meus amics o aquí mateix al blog . Em resulta molt graciós com segons quins diaris o quins periodistes es manifesten d´ una manera o un altre en funció de : un , l´ edició digital o la premsa escrita , o dos , el mitja de comunicació per on parles , no és el mateix parlar al 59" edició TVE Catalunya o 59" TVE per tot l´ estat , no és el mateix parlar a intereconomiaTV o parlar a las mañanas de Cuatro de Concha Garcia Campoy .
En referència això avui he llegit al diari As de premsa escrita un article de L´ Espanyol escrit per Tomàs Guasch que portava el titular : Cuidado que viene Henrique ! . Quina fina ironia no ? . O després el dedicat al Barça : Messi aguanta al Barça .
El més curiós és que a l´ edició digital ni mu de sengles articles , així se m´ ha ocorregut pensar si realment Alfredo Relaño té la mateixa quantitat de neurones quan manté la reunió amb els redactors d´ una edició i una altre , segurament en Punset en faria un bon programa ....

dijous, 3 de desembre del 2009

Plan Español para el Estímulo de la Economía y el Empleo

Dentro de las desgracias que ha acompañado la funesta crisis financiera , el Gobierno Español nos hizo llegar el Plan E , un sorbo de oxígeno dentro del infierno . La empresa dónde trabajo , por suerte o por desgracia se ha visto beneficiada por dicho plan , una obra en Monistrol de Calders , la urbanización de la Plaça de les Pedreres , dónde hemos hecho todas las rejas perimetrales del parque plaza y el consiguiente saneamiemto de las antiguas barandas del puente , y la otra obra en el Patronat Residència d´ Avis d´ Artés . Por suerte , digo , porqué hasta final de año vamos a ir de culo para acabar dichas obras , por desgracia , porqué igual en enero tenemos que rascarnos los ... en el taller . Creo que el Plan E hubiera sido un gran acierto si después de éste hubiera el Plan F , el Plan G , el Plan H , y así hasta la creación del pleno empleo libre con la diversificación de diferentes tácticas que el gobierno no supo , no tuvo en cuenta de cara a la que nos iba a caer . También creo que la gratificante inyección de dinero para las obras propuestas en dicho plan , ha sido elegida por gente poco capaz de gestionar el resultante beneficio productivo de citadas obras , y que el capricho imberbe de muchas Casas Consistoriales , con sus concejales delante , han escogido banalmente cayendo otra vez en el fallo de la burbuja immobiliaria . Dentro de nuestro municipio , en Artés , hemos podido leer en el blog del flamante vice-alcalde , que este dinero era dinero que ya había sido pagado por el contribuyente y que Zapatero nos engañaba con el Plan E . Después en el mismo blog se colgaba la medalla con la majestuosa obra del Passeig Diagonal pero no nos explicaba cómo es posible que inicialmente la obra ya supere los 898.000 € presupostados .
El Plan E ha fomentado empleo , pero en obras cómo la de Artés se ha podido ver casos de explotación infantil , http://visibilidadvariable.blogspot.com/ , poco seguimiento o nulo seguimiento de las obras por parte de los profesionales técnicos municipales o fallos punibles en la prevención de riesgos laborables , en este mismo blog yo mismo he puesto ejemplos de accesibilidad fácil dentro de la obra en una UTE de empresas que alardean de ISO 9001 i 9002 .
No sé si conseguiré que entendáis cuál es la finalidad del artículo , pero sí que creo que si por un lado el Plan E tenía buena intencionalidad por el otro se han beneficiado los mismos de siempre incluso criticando el mismo plan .

dimarts, 1 de desembre del 2009

Hipocresia

Avui a les notícies del canal de televisió Cuatro , ens han enumerat una llista de les coses que podem fer normalment sense perill d´ agafar la SIDA ( síndrome d´ immunodeficiència adquirit ) , entre d´ altres coses s´ enumeraven coses tant mundanes com tenir reunions socials , utilitzar els mateixos coberts o practicar el sexe oral . dintre d´ aquesta llista , espero que Iñaki Gabilondo i Cristina Itxaurrondo no hagin colat accions banals dintre de la sorna que la dreta catòlica ha volgut criminalitzar amb aquesta malaltia . El problema de la SIDA és molt greu i l´ hipocresia dels nostres països governats han fet que aquesta malaltia s´ hagi propagat al món com una " pesta " abominable . Si els nostres governats haguessin posat el mateix énfasi en combatir la SIDA de la mateixa manera que s´ ha acompanyat l´ aparell de propaganda de l´ H1N1 , pot ser les coses serien molt diferents . Quan l´ 1 de desembre del 1981 es va diagnosticar el primer cas d´ aquesta malaltia i quan molta de la gent que hem conegut i ja està al clot la van adquirir , es va crear certa aureola de malaltia inventada i de malaltia de gent " viciosa " i determinada a certs sectors de tendència sexual definida que ens han demostrat la perversa mentalitat definida dels sectors econòmics i polítics dominants . Vam poder veure com amics nostres havien d´ anar a buscar les medicines a Andorra , com després dels anys les indústries farmacèutiques vetaven la comercialització de vacunes promogudes pel Govern Sud-Africà , qüestionar la vacuna contra la malària del Sr. Patarroyo o com avui mateix tothom recordar la malaltia quan demà ja no serà important ... per ELLS .
Per favor : EL LLACET VERMELL ÉS PELS 365 DIES DE L´ ANY !