dimarts, 29 de juny del 2010

TC

Avui en moltes tertúlies i molts editorial hem pogut veure per fi qui és qui i també el què és la boca del llop . Fins a l´ editorial del monarquisme declarat del Grup Godó a la Vanguardia declarant pel seu director que la retallada de L´ Estatut no era un " hachazo " , fins a les tertúlies de Cuatro amb La Mañana de Concha García Campoy , aquella periodista que està més operada que la Cher , per boca d´Antonio Villoria que  és el què volem ara ? I defenent a un tribunal Constitucional de caràcter fictici , obsolet ,  un òrgan independent no existent en cap més país del món que a part de la data de caducitat dels seus membres , per no ser mai rellevats a la seva hora , tindrà data de caducitat , i ara més que mai , si aquests als què va anomenar el diputat tan carismàtic del PP Martínez Pujalte : " Me gustan estos de CiU se amoldan a todo , son de goma "  , entren a dintre de la forquilla , primer del pròxim govern de la Generalitat i després del Govern estatal .
És curiós , però la mateixa plataforma que va manifestar la defensa de L´ Estatut en el seu moment , fins ara no ha fet cap tipus de declaració . Tan sols hem sentit la d´aquell personatge , president del meu país , però més semblant a un potxinela ,  que encara no ha après  a modular la veu , i que m´ ha sobtat el seu tot de confrontament , això sí , amb matisos .
Una vegada més , m´ agradarà veure la mobilització popular per plantar cara a L´ Espanyolisme més ranci i caspós , i palpar que tindré raó jo d´ avant mà , mou més unes eleccions del Barça que la defensa integrals dels drets adquirits de naixement .
http://www.youtube.com/watch?v=hK7zaIt-7w4

A veure si és veritat i algú , per alguna causa justa , és capaç de sortir al carrer . Fins ara hem vist que les retallades socials , si no ens afecten doncs què hi farem ? . Quina societat tant solidària ....

dilluns, 28 de juny del 2010

Paisatge després de la tempestat

El mateix dia 24 , el dia de Sant Joan ja vaig publicar aquest mateix missatge en aquest blog , la veritat és que no sé si per casualitat o gràcies a la meva acurada relació entre funcions activades i desactivades i actualitzacions , el missatge es va esborrar ( ? ) o va desaparèixer de la pàgina web ( ? ) . 
Bé , el missatge en qüestió ve relacionat per les conseqüències i el desenllaç sempre de l´endemà revetlla . Sí durant la revetlla , diem coses que no diríem , fem coses que no faríem i sentim coses que mai hem escoltat , o d´altre forma diem coses que ja hem dit , fem coses que ja hem fet i sentim coses que ja hem sentit , hem de tenir coll avall , que l´endemà mateix tot allò que ha passat durant la nit forma per bé o per mal part de la revetlla .
Aquest any l´ endemà ha tingut un desenllaç agredolç , potser per culpa de la mala administració de rauxa que a vegades ens fa disparar l´ adrenalina i les feromones , les investigacions pertinents demostraran que va passar a Castelldefels i en quina mesura la negligència dels vianants va provocar el fatídic desenllaç .
Aquí a Artés , i mai volent comparar la malaurada pèrdua de vides humanes , sí que hauríem de fer també una anàlisi del paisatge després de la batalla veient com van quedar els carrers i què va passar segons a quins llocs amb el mobiliari urbà . Està clar que una cosa és per on passa el correfoc i l´ altre per on passen els magnífics destralers i brètols que poden cremar containers a la cantonada Carrer Lleida amb Claudi Sala , davant de la Residència d´ avis del Carrer Hospital , intentar si més no també tirar un container cap a la Carretera de Sallent , o obrir a pets de trenca totxos la porta de l´ escola Vedruna , carregant-se el motor i quadre de maniobra de la porta corredora per continuar tirant trenca totxos al mig de la pista de bàsquet .
La veritat és que tots hem fet bestieses i entremeliadures , però la nit de la revetlla vaig veure tanta maldat acumulada dintre de la racionalitat de segons quins personatges , que ara mateix em pregunto i em demano si el nostre fill Joan tindrà la capacitat per saber diferenciar quina és la línia que separa un abisme de l´ altre .

dimecres, 23 de juny del 2010

Un altre vegada ?

Sí , és veritat , estem a vigília de revetlla i l´ alegria ens hauria de desbordar els sentiments més profans i d´ a flor de pell , però us he de parlar una vegada més de l´ obra estrella d´ aquest malaurat ajuntament . Suposo que haureu intuït que us tornaré a parlar del Passeig , i és així per què ahir vaig fer el muntatge de la terrassa del Bar Frankfurt El Tirolès , i a part de poder parlar amb la gran quantitat de gent que em va a venir a veure mentre estava treballant vaig poder palpar el descontentament general de l´Artesenc de tot tipus ,  per moltes coses d´aquesta obra . Una vegada més , també , vaig poder veure  com treballen l´ empresa i les empreses sub contractades que van executar dita obra . L´ empresa Grup Soler ( antiga electro mecànica Soler , Ciosa , Jordi Soler 24 h. urgències ) part directe implicada amb l´ UTE juntament amb Seubas Salvans ,  i la sub contractada Perfer , van establir un nou rècord dintre la nostra particular porra interactiva dels lectors d´ aquest blog . Aquest dilluns els grans operaris , buscant els tubs del reg que passen pel pas de vianants de la cantonada del Tirolès , han fet una fuga que avui mateix , dimecres a la tarda encara no ha estat arreglada i que ha obligat a tallar l´ accés des del carrer Catalunya fins al Passeig Diagonal , bé de totes formes avui és dimecres hi havia mercat i a part és un carrer de merda que no l´ utilitza ningú . El més indignant de tot és com els operaris es veuen immersos en un espiral de deixadesa i desídia total . El mateix dimarts durant tot el matí , i mentre  el meu company i jo fèiem el muntatge van abandonar un operari que va estar pobret tot el matí sense fer res , després per la tarda quan nosaltres ja no hi érem , van obrir una rasa davant d´ on havíem col·locat la terrassa   , està clar que van esperar que marxéssim per fer-ho . Avui a la tarda , dimecres , hi havia dos operaris amb la mateixa actitud de passivitat o que també els havien abandonat a l´ aventura . Veure per creure !!!! no m´ estranya que el meu emprenyament no tingui ni punt de comparació amb els veïns !!!!  

dilluns, 21 de juny del 2010

A propósito de ....

Ho sento , però jo sóc un home de paraula , i de la mateixa forma que puc dir en contra , puc dir a favor , i això a què em refereixo són cap a les crítiques dels nostres gestors , governants , rènecs , sangoneres , vividors  i demés fauna d´ aquesta societat . Sí , reconec que he rebut missatges subliminals per què parli en contra  , en contra de la Piscina Municipal i dels carnets en sí d´ aquest any . Però jo , amb l´ experiència que tinc , primer com a usuari de primera mà d´ una piscina com la de Sallent , des del Setembre de 1999  fins a aquest  mateix desembre del 2009 , formant part de la Junta mateix de la piscina i sabent amb bastant mesura del què parlo , he de llençar un missatge de sinceritat i de racionalitat envers les quotes que paguem com Artesencs . I la veritat és que no ens podem queixar , l´ any passat encara érem la piscina més barata de la comarca , aquest any encara ho som tot i la pujada sustancial per alguns , i asimilada per d´ altres .  Si fem comparacions amb piscines que estan obertes tot l´ any i que són d´ àmbit privat trobaríem que la d´ Artés és una ganga . La quota de Sallent ha anat pujant progressivament dels 110 € fins a 180 € fins aquest desembre passat , la piscina municipal de Manresa després de l´ inversió acabes pagant el mateix , el Nat´s pagues 50 € al mes amb una caca de piscina de 20 metres , els que ens agrada nedar com a mínim ho has de fer en una de 25 metres , si no vols acabar cridant l´ atenció del socorrista com em va passar al Via esport on la piscina és de 17 metres i per fer-ne 1000 vaig haver de fer 61 piscines , el socorrista es va espantar tant que abans d´ acabar ela mil em va fer parar ..... A Navàs , i anant al tema pago 32 € sense IVA , amb IVA 35 € , voleu tornar a fer una comparativa del què ens surt als Artesencs 3 mesos de piscina ? , no siguem il·lusos , i abans de parlar pensem en l´infraestructura per obrir una piscina tres mesos , amb els conseqüents contractes per a persones i el manteniment de la mateixa , us sembla car una mitja una mitja de 25 / 30 € per mes ? .
Un altre cosa seria qüestionar la gestió , el manteniment , i l´ accés a la piscina per part de segons qui que aquest debat que plantejo ara mateix ja no el té per què l´ entrada li és de franc . Si voleu discutim això , però la piscina municipal d´ Artés és barata , i si hi ha algú que em pot refutar que ho digui !!!!

divendres, 18 de juny del 2010

Los amigos de mis amigos son mis amigos

Fa poc vaig sentir a un qualsevol , i em refereixo a qualsevol com a mi mateix ,  que no hi ha res més re vitalitzant i energètic que prendet  un Prenafeta quan t´ acabes de llevar , avui no sé si me l´ he pres o si el que ho va dir en aquell moment es referia a aquests moments de trasbals  metabòlic que t´ acaben d´ aposentar o de fer-te  esputar directament . I és que la fotografia del diari i l´ article en  de El País de l´ edició en paper és prou eloqüent i ja no sabia que fer quan em prenia em meu cafè amb llet abans d´ anar a treballar  , l´ edició digital és més pausada i tot i tenir grans dosis de documentació periodística per mi no acabada de ser tan electro estimuladora  com la de paper . El País .
Per no dir un altre vegada que estic permanenment emprenyat i transcriure literalment l´ article del diari en sí , us comentaré , que aquests dos saquejadors , em refereixo a Fèlix Millet i a Jordi Montull , ah ? , que encara no sabíeu a qui em referia ? Quina gran errada , petita comparada amb aquesta parella de galifardeus que han practicat la connivència amb tots els poders , econòmic , polític i cultural , tal com demostren les transcripcions del jutge en l´ auto de processament i que revela aquesta acusació de tràfic d´ influències que es basa en la pressió que van exercir sobre càrrecs polítics com Carles Martí ( PSC ) i en el seu moment primer tinent d´ alcalde de l´ ajunta fems de Barcelona o Xavier Tries ( també voleu que us posi les sigles del partit ? ) .
Què us emprenya més que a mi , que l´ advocat de Millet , aquell perfecte baró que ha pres més el sol que Quique Guasch i que es va permetre el luxe de declarar en la televisió que paga el contribuent , de dir que el seu defensat tornaria tots el diners en el seu moment , o que el pobre Millet i la rèmora de Montull no hagin estat il·lustres hostes de la presó aquest passat dijous a la nit pel saqueig confés del Palau , fins a 35,6 milions d´ € , si no per que un altre jutjat va prendre la mesura cautelar d´ ingrés a presó per l´ operació d´ edificar un hotel , al costat del Palau ( com si no !!! ) , com a possible acció lesiva per a l´ erari públic de fins a 5,6 milions d´ € .
Pau Molins , aquest il·lustre advocat al qual m´ he referit pel la seva confessa relació amb els raigs ultra violeta ,  s´ hauria de fer la pregunta de si val la pena tenir un fetge com el què té per defendre a tal insignes amics  , amics en el seu moment també del Mestre Yoda , que acaba de complir 80 anys , o del mateix FCB , en el qual figurava en la mateixa fundació .
La defensa , o sigui , aquest advocat tant guapo ha arribat a dir que a Millet se li posava al telèfon  " els càrrecs més alts " . Aquest oasi català que aquesta mateixa societat s´ ha omplert la boca per reivindicar com a acte de convivència , està podrit per a tot arreu , el bufet d´ arquitectes Tusquets , el regidor d´ urbanisme Garcia Bragado , el mateix ex - sots tinent d´ alcalde , Carles Martí , Manuel Valderrama de l´ empresa Olivia Hotels , el Conseller Antoni Castells  , tothom , fins i tot l´ Isabel que ve a netejar a casa de la meva mare  cada dimecres , han obtingut favors confessos d´ Alí Babà .
De totes formes , no cal que ens emprenyem tant , una ameba , aquest cos uni cel·lular que es mou menys que una tauleta de nit hauria estat més enèrgic amb una manifestació adversa cap a la malversació de cabals públics que nosaltres , que mentrestant l´ únic que se ´ns va ocórrer com a acte de reivindicació va ser fer sortir a la canalla un divendres al vespre al pati del Palau a cantar . Veient la sortida massiva de la gent a la convocatòria de vaga del funcionariat tampoc m´ estranya . Quin oasi noi , quin oasi ......!!!!!

dimecres, 16 de juny del 2010

Dónde esta Wally ?

Diumenge 16 de maig de 2010 , dos quarts i cinc de vuit del matí , cinquena sortida de set , a o és Wally ? ....                                                                                                              























Els nervis afloren , i més si amb anterioritat has tingut problemes d´ ansietat , saber respirar amb el diafragma t´ alivia i és impossible que surti el neguit . Per l´ altaveu marquen els minuts que queden , veus com la sortida anterior , amb un quart d´ hora d´ avantatge ja sobrepassa la boia de meitat de gir .







L´ últim minut marca una fita irrenunciable , la gent pica de mans i el xiulet de sortida és eixordant , no hi ha hagut temps de provar l´ aigua , 16,8 º , pneoprè obligatori , però fins que l´ aigua entri i surti i faci l´ efecte de radiador tardarà una mica .








Ja estàs a l´ aigua , només hi ha un objectiu : acabar . 

dilluns, 14 de juny del 2010

Con Ocho Basta

Ahir al migdia vam   anar a estrenar la piscina . Vam portar al Joan , ahir va fer 9 mesos , no el vam acabar banyant , però si que ja va tastar l´ aigua de la piscina petita . Jo com no podia ser més vaig tastar les tres , la mitjana bé , feia una setmana que l´ havien omplert , la gran si no nedaves valia més que no t´ hi estiguessis gaire estona , i la petita com que té poca fondària , 40 cmts . ? estava a temperatura intermitja entre la gran i la mitjana , però tampoc per a banyar el nen . Després ens vam acostar al Parc de Can Crusellas cap a un quart de dues , i és que havíem quedat amb els meus cunyats , o sigui , la germana de la Carme , La Paqui i el seu home Manuel . La seva filla , La Martina ja estava esperant el seu cosí Joan amb una bogeria indescriptible , a vegades difícil d´ imaginar si no es veu en directe . I a l´ l' l'inrevés , el Joan , amb els seus nou mesos acabats de fer també es comportava com un posseït . És increïble de quina forma s´ estableixen lligams que una persona com l´ Eduard Punset ens sabria explicar d´ una forma clara i entenedora , però que jo ara mateix no acabo d´ entendre com s´ acaben d´ establir . L´ amor , amistat i l´ afecte , paraules que a molts adults ens fan por i que la majoria intentem passar de puntetes per damunt pels sentiments que representen i per no demostrar la nostra fragilitat emocional , jo mateix he intentat sempre i reconec que encara vull semblar-me a un home de gel sense sentiments , en els menuts i canalla aflora a cada moment . 
El Joan i La Martina es mostraven simpàtics i impassibles a les nostres mirades , i al mateix temps ignorant que tot i que la Paqui poc després a la tertúlia de vermouth , afirmaria que l´ embaràs estava verd i que anava cap el dia de compliment , res semblant a la realitat a la qual va haver d´ afrontar  a les cinc de la tarda baixant ràpidament cap a Barcelona a la Clínica Corachan . I així de la mateixa forma que no havia donat importància a la rapidesa , a les deu de la nit La Valèria ja havia arribat a aquest món amb un pes de 3,200 Kgs
I bé , la família , aquesta cosa indescriptible per a uns  , abominable per a d´ altres , tradicionals per als de sempre , però al final successora de la sang i personalitat que representa a cadascú ja té un altre nou membre . Ara , de la mateixa forma que la Martina estima tant al Joan que a vegades l´ abonyega , s´ establirà un altre vincle d´ unió , també indescriptible per a mi però fàcil per al Punset , entre Martina i la seva germana Valèria , i entre el Joan i la seva cosina Valèria .
De moment tot molt bé , però jo continuo dient que no vull que passi el temps ràpid . Quant més grans siguin ells més vell seré jo .....

   

divendres, 11 de juny del 2010

" Que no estamos tan mal !!! "

Aquests últims dies us he anat parlant de circulació , seguretat viària , consells per a una correcta conducció .... Com que no em vull fer cansí , ni tampoc pedant a l´ hora de recomanar o fer segons què ... ( ara és quan vosaltres heu de pensar totalment el contrari : sóc pesat i pedant ) us tornaré a parlar de conduir , de circular , de viabilitat , de fluïdesa . 
Aquest dilluns hem vaig haver de desplaçar fins a L´ Hospitalet del Llobregat per realitzar la revisió anual del genoll de la cama dreta , la cama de fusta , la que em van operar ja fa .. quant fa ? el 24 de gener del 2007 , ja fa tres anys , de lligament creuat anterior , menisc intern i extern , i respectius cartílags . Què penseu ara de com es pot  assimilar el dolor en la competició ? . Bé deixem de banda altres teràpies i consells que suposo i espero que us podré explicar , i entraré ja , de fet , a la comparativa que volia arribar , sí , vaig anar a L´ Hospitalet , a l´ Hospital de la Creu Roja , ben bé on hi ha la parada de metro de Pubilla Casas . Hi vaig arribar després d´ haver nedat els meus metres de natació a la piscina de Navàs , des de Navàs fins a la parada de metro de Pubilla Casas , aparcant i tot , vaig tardar una hora . Ahir dijous vaig anar a Manresa , a la funesta ciutat , capital de comarca , gris lletja , formigonada .... també hi vaig haver d´ anar per una visita mèdica , vaig anar al cardiòleg , estic tant acollonit després de la mort d´ aquell noi de Gironella que vivia a Puigcerdà al Triatló de Gavà , que vaig anar a sol·licitar una prova d´ esforç . Manresa ... per què hi vaig baixar !!! Feia temps que no m´ emprenyava tant pel simple fet de conduir . Manresa , la ciutat que té més zona blava Catalunya , i a on no trobes aparcament . Manresa , la ciutat  amb la circulació més densa imaginada . Manresa la única ciutat de Catalunya que no té completada una ronda exterior de circumval·lació de la ciutat . Manresa , la ciutat amb els habitants més educats i solidaris conduint... . Manresa , la metròpoli que completa intermitentment un carril bici que no es fa servir .
 De fet , no m´ estranya que ahir tardés el mateix per fer el què vaig fer per anar a L´ Hospitalet , si en deu anys , els diferents governats no s´ han dirigit a la Generalitat per dotze morts en un punt negre , és normal que la viabilitat circulatòria de la ciutat gris sigui la que sigui .   

dimarts, 8 de juny del 2010

Seguretat Vial Ciutadana Artesenca

Intentaré ser el menys pesat possible en relació al ja parlat tema del Passeig Diagonal , per això i deixant de banda la gran amplitud de temes que hem comentat amb anterioritat en aquest blog  : des de l´ exagerat cost del projecte i execució , l´ adandonament de les empreses Artesenques de construcció en pro de les grans manipuladores comarcals , el disseny del projecte en sí , el poc seguiment tècnic per part de qui pertoca municipalment ,  o fins i tot fer una porra interactiva per part dels lectors d´ aquest blog per veure quan es tardaria a obrir un altre cop amb una rasa o simple forat dita obra nova . Afegint per l´ il·luminació mental de tots els Artesencs us passo les " pequeñas normas quotidianas para que un habitante de Artés aparque bien en el Paseo Diagonal "  .
I  Com va dir un gran savi Alemany que va caure pel seu propi pes  : " No hace falta decir nada más " 




dijous, 3 de juny del 2010

Nos vemos en Sitges

Dentro del grupo de élites dirigentes y su amasijo de amistades dentro de la comunidad política , existe el selecto grupo al que no puedes no ser invitado , ese es el Grupo Bilderberg , no os confundáis con la marca de zapatos que llevan los pijos borregueros , o más bien nunca mejor dicho , igual que lo que marca el Grupo Bilderberg , tú tienes que hacerlo . 
Hoy mismo en Sitges se ha reunido esta manada de hienas que nos guian hacia dónde el mundo tiene que convergir sábiamente .
Dentro del selecto grupo de hienas sedientas de poder y ambición está invitada la persona que gasta más laca del mundo después de Artur Mas , la reina Sofia asistirá o ya ha asistido a la primera reunión de la mente común que nos ilumina . Creo también que el Necio puede ser que asista si ya no está en profunda caída libre . 
Después de ver publicado hoy , lo que ha costado la hospitalización del hemofílico borbón , en la última planta de l´ Hospital Clínic de Barcelona , me gustaría saber si a parte de mi solidaria parte cómo contribuyente por su hospitalización , también su manutención fue aconsejada por predilecto grupo .
Dejando de lado la manutención y el ingreso en una planta a la que mucha gente no va a poder entrar nunca , ni que entrara con los pies por delante para la investigación ( también tienes que ser selecto para eso , aunque  la investigación en el Clínic la sigas aportando tú en alguna proporción cómo contribuyente  ) , también me gustaria saber qué bolsita de mirra  cómo ya subyagado ciudadano me corresponde enfrente al dispositivo de seguridad que se ha creado para que infame grupo se reúna hoy en Sitges .
Ver el dispositivo de seguridad que se ha ceado , por TV , por tierra , mar y aire , inusual y lejos de lo que se pide muchas veces en otros actos , dista mucho otra vez de la realidad  que estamos padeciendo .
Dentro del mundo moderno y conocido , nunca se había inyectado tanta cantidad de dinero en las sociedades bancarias que mintieron , nos metieron el caramelo en la boca , y a las que tuvimos que rescatar cómo buenos ciudadanos , tan sólo con la inyección de dinero dentro de las sociedades bancarias hace dos años se podia haber anulado la pobreza mundial .
Es posible que no penséis en los pequeños gestos , pero tan solo haciendo caso de buenos consejos para no engordar a los mismos de siempre , se puede conseguir que grupos de presión , a parte del Bilderberg , cómo lobbys o grandes corporaciones , reconduzcan su posicionamento en el mundo actual .
Lo véis ? ya os lo decia yo ayer , dónde vivo ? en Matrix ? o en Matrix ? .

dimecres, 2 de juny del 2010

Lost , the end . Perdidos , el final . Perduts , la fi .

Avui he vist per segona vegada el final de la sèrie que a part de a mi , ha enganxat a milers de persones . El diumenge a la tarda vaig veure l´ últim capítol de Perduts ( Perdidos / Lost )  per la Fox , i ahir mateix un altre vegada per la mateixa cadena , a dos quarts de deu del vespre , fent zàping i veient el nostre bestial equip de bàsquet com passava a la final de la lliga ACB . Normalment pensava , o jo mateix em considerava ... , una persona amb la capacitat de saber assimilar ràpidament conceptes i percepcions difícils d´ apreciar pels demés , amb això no us penseu que em considero un súper dotat o una bèstia amb un coeficient intel·lectual alt . Això també ho hauríem de demanar al psicòleg que vaig anar quan vaig tenir problemes d´ ansietat dintre de l´ aigua quan nedava , i que em va treure dos perfils de dues enquestes tipus , bé , al final vam solucionar el problema , vam fins i tot fer altres tipus de teràpies per l´ assimilació del dolor , i el que sé de veritat és que tarat , tarat , no ho estic , ho això no m´ ho va voler dir mirant-me als ulls . http://lostperduts.blogspot.com/
D´  altre forma , i sense oblidar que la sèrie ha estat un èxit durant tota la seva emissió , tot i que recordo que va ser estrenada el diumenge a la tarda per TV1 , va ser postergada a l´ ostracisme més absolut els dimarts al vespre per TV2   i va ser recuperada per Cuatro per competir amb altres cadenes en dies de màxima audiència , el seu final per a mi m´ ha creat molts dubtes , i encara no l´ estic paint . He parlat amb gent i em diu que esperi a voler entendre-ho i que vagi fer inter connexions de la relació entre personatges , però començo a relacionar i a pensar amb els flashbacks i els flashforwars , i el què em passa encara és pitjor . Tots els personatges , la guapa Keith , juntament amb Juliet , la Cler , el guapo de l´ anunci de Davidoff  o sigui el  Soyer , i  el de Men expert de L´ Óreal , en Jack , juntament amb en John Lock , en Miles , el pilot d´ avió Lapidus , en Ben Lainus  o molts d´ altres que descuido , només fan que fer-me ballar el cap quan intento buscar respostes al final de la sèrie .
Espero que no em passi com a Matrix , encara estic dubtant si estic en el món real o l´ altre .
http://www.youtube.com/watch?v=_YLZUxWVLJE