divendres, 26 de novembre del 2010

Good Bye Si Si - Ya Ya Welcome back Le Subtil !!!!

El nostre President del Parlament , Ernest Benach ,  sempre ens ha fet propaganda de la visió futura de la versió 2.0 o fins i tot hi ha gent , ell ja no ... , que aposta per la versió 3.0 , experimental o en proves encara , dels bons aspectes que aporten les xarxes socials en el món de la comunicació d´ avui en dia  . Hi ha altre gent que no , com en Tote King o La Mala Rodríguez , http://blogs.rtve.es/carnecruda/2010/10/22/cierra-puto-facebook-2 , aquí , en aquests dos aspectes o varietat d´ opinió  podem veure també la línia que algú ens vol fer seguir i d´ altres que es comencen a adonar o ja saben que el domini de les masses et dóna el poder .
Aquesta apreciació primera és per la falta de comunicació que ha tingut el blog de Le Subtil des de la Carta de Reis Mags , http://rogergenesca.blogspot.com/ , de l´ any passat ja , i la manifesta profusió de missatges a través del seu twitter, http://twitter.com/ . Així mateix i d´ aquesta forma , qui domini els timings i la comunicació davant la classe borreguera , serà el què obtindrà el poder absolut a les properes eleccions municipals . Està clar que per molt que m´ agradi la política , m´ he de manifestar perplex a l´ hora  de fer cap article envers els pròxims resultats del diumenge , i amb anterioritat també m´he manifestat al respecte , i possiblement , després del desplegament convergent , per a nosaltres , els Artesencs , sigui més important i simptomàtic veure canvis que les llegendes urbanes ja predeien amb anterioritat , http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/15282/roger/genesca/succeira/damia/casas/cap/llista/ciu/art.
És curiós , però la llegenda urbana que es va prodigar en les anteriors eleccions municipals i a la qual em refereixo més amunt  , al final han estat veritables : jo em presento , faig aquesta legislatura , em jubilo i et deixo la cadira calenta . Com si no , i més CiU , no pot representar més bé que els mateixos un acte més d´ aproximació al 3% .
Com abans també he recordat , el domini de la retòrica i dels timings fan que la massa borreguera sigui de proporció Vasca o Australiana . Si per descomptat ets una bona persona , i a sobre dius si a tot , i tornes a repetir que ja , ja , ja ho farem , tens el Cel no , la Terra guanyada .
No vull ser vehement , però m´ agrada ser-ho amb freqüència , si repasséssim alguns articles d´ aquest blog , veuríem que faig referència a les propostes electorals en temps d´ eleccions , jo tinc una mania simptomàtica que em fa guardar tots els programes electorals havers i per conèixer . La  resignació de Si Si Ya Ya  envers Le Subtil  , a part de ser un secret a veus , només llegint els programes electorals  , cau pel seu propi pes , de fet , només veient una sola actuació en directe ja fa evident que és impossible pronunciar tants SIIS , en tant poca estona , a part de tornar a recordar , i per ser l´ última , que m´ aniria bé pujar amb ascensor de la Carretera de Sallent fins al Carrer Hospital amb el meu fill Joan , així no suaria la cansalada , ni les dues cerveses del vermouth del dissabte o el diumenge quan pugem cap a casa . 
Però això què és tant conegut de Si Si Ya Ya , les fel·lacions mútues , les cordialitats , el què ja ho farem , , el No no existeix , amaga l´ altra política nefasta , i molt necessària en política municipal , de parlament , negociació , bé comú i cordialitat , que necessita un municipi com el nostre . 
De la mateixa forma que he parlat d´aquesta no coneixença per part dels polítics d´ àmbit nacional dels problemes del ciutadà d´ a peu , el nostre Culdesuro  , només s´ ha prodigat en el ventall que més rendibilitat el ramat li correspon . Així , independenment del caràcter polític , o dels problemes individuals , col·lectius , que puguis arribar a tenir , sempre tindràs una resposta : Si , Si , Ja , Ja , . Però al final la metòdica dialèctica del polític municipal només serveix al seu fidel i subjugat electorat que acaba tenint un rèdit que políticament banal  es tradueix a unes havaneres i balls de tarda al Parc Municipal .
Estic nerviós , a part de què el dilluns es juga el clàssic , i menys preant les eleccions al Parlament  , i vull veure com Le Subtil afrontarà aquesta nova època  ,  s´ omplirà la boca de SIIS ? . Farà de chico para todo al cementiri el dia abans de Tot Sants o el mateix dia ?  . El futur es presenta incert i molt propens a redactar
-lo amb assiduïtat  , però de fet , i en un àmbit global , potser seria necessari que tothom s´ alimentés una mica més dels sentiments del carrer i s´ adaptés a aquest neguit general que serà traduït aquest diumenge . 



dilluns, 22 de novembre del 2010

Eleccions Catalanes

Avui al migdia , el telenotícies migdia de TV3 , http://www.tv3.cat , ha anunciat a crit pelat , que el debat de candidats per arribar al Palau de la Generalitat , ahir havia estat el segon programa més vist per l´ audiència , el què no ens ha acabat de dir és quin va ser el primer , si la pel·lícula de de TV1 , Piratas del Caribe : El cofre del hombre muerto , o el programa d´ España en la memoria al canal ultra conservador d´ Intereconomía .
Una vegada més , la televisió pública que paga el contribuent amb un dèficit exagerat i al que li costa a cada família Catalana 100 € cada any , es posa al servei i fa d´ altaveu a la partitocràcia regnant al nostre país . 
El debat estèril i monòton al qual costa creure que tingues una mitja d´ espectadors del 23,3 % , va passar de puntetes amb temes tant actuals com la transparència  i la corrupció . Només en van fer menció Iniciativa per Catalunya - Verds , i Ciutadans . A aquest avorrit debat li hagués faltat una mica de xispa , jo li hagués afegit una mica de Laporta mesclada amb el Doctor Carretero , però està clar que qui té representació parlamentària , i per tant poder dintre de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió marca els paràmetres i les directrius a seguir per l´ens informatiu . Cal tenir en compte que tampoc hi ha espais gratuïts de propaganda electoral per aquells que no tenen representació parlamentària , si surten a la televisió és per què se ´ls han finançat ells .
Tornant al tema principal , els polítics d´ avui en dia demostren una vegada més que no tenen una percepció general de la vida quotidiana i que el porta a porta i el contacte amb la gent es tradueix a l´ hora d´ expressar els programes electorals . Aquests últims dies he parlat amb molta gent de diferent signe polític o de corrent d´ opinió , i la desafecció envers la classe política governant és latent , la pregunta és comuna , i tal com dic , gent de diferent opinió es pregunta : a qui em de votar ? .
Amb anterioritat he parlat de l´abstenció activa com a forma de reivindicació política , hi ha gent que no està d´ acord amb mi , el dret a vot va costar molt d´ aconseguir i com a tal , s´ ha d´ exercir , es diu . Però , potser hi ha l´ altre opció , la del vot nul , o la del vot als escons insubmisos . Crec que és millor la del vot nul , a no ser que tots votéssim en massa al partit en qüestió i es creés un catacrac serio com el que hi ha a Bèlgica entre Flamencs i Valons .
Bé , la desvergonyida classe política es permet el luxe d´ ignorar la població que té els problemes als quals ells en fan menció sense conèixer-los d´ a prop , és una pena , però aquesta vegada , ni les publicacions ahir de les tres enquestes diferents a tres diaris per dominar als borregos , faran que el poble es mostri sobirà i castigui amb raó aquesta colla de cadira calents que viuen als Mundos de Yupi .   Si no és així , no estaré equivocat , si més no , el nombre de ramat haurà augmentat .  

dijous, 18 de novembre del 2010

Terra de Maquis

Mira que m´arriba agradar la política , però estic tant desencantat , que ni l´ anunci porno de la Nebreda , ni el plaer de l´ orgasme del PSC , les declaracions del Joan Puigcercós , amb raó , però no en la forma , ni el maleït joc de la dona que no mou el llavi superior , ni poder assistir ahir al mercat de la Font del Capellans per a veure si em trobava l´ Anglada per dir-li que ja no queda ningú químicament pur , no em motiva per fer articles al blog , tot i que és una font inesgotable d´ informació , la campanya electoral ja no és el què era , el val tot em comença a semblar amb d´ altres aspectes de la vida quotidiana que hem anat comentant amb anterioritat , que passa per sobre de segons què no és legítim .
Avui val més que us parli d´ una iniciativa a través de l´ empresa privada Outcat  , aquesta empresa ha desenvolupat un producte molt interessant , que té finalitat turística i que s´ anomena Terra de Maquis .
L´ activitat consisteix en fer la Volta al Bages amb bicicleta tot terreny  ( BTT ) , per aquells municipis i espais on hi ha documentat el pas dels maquis . L´ element més diferenciador d´ aquesta volta és que la majoria de camins pels quals transcorre la ruta són corriols de muntanya i el 80% de la ruta passa pel Cardener . Els participants poden realitzar l´ activitat durant tot l´ any , allotjant-se i menjant en establiments propers per on passi la ruta . A més a més un cop a l´ any ( possiblement al Juny ) es farà una competició durant dos dies .L´ entitat que gestiona el mateix projecte és Outcat .
El Consorci de promoció turística del Cardener , http://www.elcardener.com , consorcicardener@diba.cat , hi participarà en el desenvolupament del projecte en els següents aspectes : contacte amb els empresaris ( d´ allotjaments i restauració ) de la zona , en la comercialització del producte i la promoció de la ruta .
Si algú no ho sap , el Consorci de Promoció Turística del Cardener ( encara que no ho sembli aquí els diners s´ empren bé ) participa amb el Consell de Promoció Turística de L´ Alt Berguedà , el Consorci de Promoció Turística del Parc Fluvial i el Consell Comarcal del Berguedà , en el projecte Territori de Maquis , que compta amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica i del Departament d´ Interior , Relacions Institucionals i Participació . El projecte s´ inicia amb la Museïtzació de l´ espai conegut com a Museu de Maquis a Castellnou de Bages , amb la qual ja es compte amb finançament suficient per la seva execució .
És important i vital que la creació d´ aquest producte turístic entorn d´ aquesta temàtica , sigui identificada com un recurs intangible per conèixer la Catalunya Central .
Properament a la pàg web del Consorci , serà publicat el projecte al detall , i els recorreguts concrets per tots els municipis on passa la ruta , també en la mateixa web es podrà palpar les sensacions tingudes realitzant tot el recorregut , així amb les opinions dels participants es podrà millorar la rura i els possibles defectes d´ ella .
Si algú necessita el roadbook de Terra de Maquis es pot dirigir a mi al correu electrònic 23franc@teleline.es , i li adjuntaré en format PDF .
ja ho sabeu , si voleu saber on va morir Caracremada , les tombes de La Mussarra o demés aspectes ja ho sabeu . 
Pedals i Salut !!!!  

dimarts, 16 de novembre del 2010

La justificació de la violència II

Si Pierre de Cobertain , esportista , fundador dels Jocs Olímpics o el mateix Jean Bouin , al qual se li deu la prova de 10 Km. que s´ organitza a través del Mundo Deportivo aquest diumenge a BCN, aixequessin el cap i veiessin la pèrdua de valors i la dialèctica de la violència que es practica al futbol , quedarien esgarrifats . El naixement de l´ esport en sí , posa de manifest la busca de la bellesa a través de l´ estètica , per a molts això els hi semblarà a naps i cols , però al final és ben fàcil i senzill i no cal acabar en les respostes filosòfiques ni metafísiques , la felicitat també s´ aconsegueix a través de la pràctica de l´ esport . La mateixa distància  de Marató , el tercer temps del rugby , l´ Ironman de Kona , representen la búsqueda i la superació de l´ home  , tant pel què fa en aspecte físic o pel què contempla a la riquesa d´ ànima . Tant fa que l´ esport sigui individual , col·lectiu , uni direccional o multi direccional , tothom busca el mateix , l´ èxit efímer i encara que passatger és molt valuós per l´ ésser humà . D´ aquí  a la frase de " la fi justifica els mitjans " , hi ha molt tros , i per tant si abans hem parlat de què la busca de la bellesa a través de l´ estètica és un tret bàsic de la filosofia esportiva , hi haurà persones individuals , Ens col·lectius , que obtindran èxits esportius , i una altre vegada efímers i passatgers , però no obtindran la felicitat interior , ni restaran en pau moralment , per culpa de la forma d´ obtenció de tant preuat èxit .  
Per als Culés ,  l´ història amb Xosé Mourinho s´ assembla més a una tragèdia Grega que , al final , l´ indiferent guerra que es duu a terme temporada rera temporada per part del agents afins al club Blanc . Des del seu aterrament a Can Barça com a traductor , passant després com a ajudant de Van Gaal amb una bonica frase com " Hoy , mañana y siempre , con el Barça en el corazón " , el seu camí deixa  un reguer de enemics i cadàvers propagandístics allà on Atila passà amb el seu cavall . Abans del seu salt a la fama a la Premier League , el mateix dia que guanyava la Champions amb l´ Oporto , els mateixos aficionats el van amenaçar de mort . A la Premier League va mantenir un pols continu a tres bandes amb Arsène Wegner , Rafa Benítez i Sir Àlex Ferguson , això sí , també , obtenint l´ odi explícit del Culé  amb eliminatòries no oblidades amb patades d´ Asier del Horno a Messi , la mítica frase " hacer teatro " , o l´ amic Carvalho , ara al Madrid , fent un penal a l´ últim minut a Màrquez . La seva arribada a Italia confirmaria la guerra oberta amb Raineri , Lippi , i els mitjans de comunicació , a més de recordar continuament que el Calcio l´ aburria . Ara el corcó , ha arribat a la lliga BBVA , sense oblidar als italians , va mostrar el seu despreci cap a Agnelli , entrenador del Milan , abans de disputar el real Madrid - Mila i després a la tornada arribar a San Siro en partit de lligueta de Champions saludar als aficionats amb tres dits , pels títols aconseguits amb l´ Inter o pel què significa amb el llenguatge dels sord muts ? . Llavors amb només onze jornades de lliga , aquí , ja s´ ha discutit amb Manzano , Pochettino , Preciado , ha enviat a la merda a un àrbitre ,  ha tallat el cap de Pedro León per llavors posar-lo amb un pedestal . Encara em deixo incidents i  més aviat sembla que aquest personatge sigui més el Papus que un entrenador de futbol , que és responsable d´ una plantilla i de l´ imatge que dóna un club com el real Madrid  arreu d´ allà a on va . 
Per molt Culé i fanàtic que sigui jo o qualsevol altre , cal  reconèixer que els mèrits esportius de  Mourinho hi són , són innegables , és més difícil d´ acceptar la validesa de la maquinària propagandística de segons quin mitjans de comunicació , que no aguantarien un altre any més sense cap títol a la capital . Hi ha molt en joc , molts edredons , forquilles , coberteries , mantes i xancletes , al final diners . Nosaltres , els mitjans d´ aquí , també n´ hem tret de rèdit econòmic   , però el camí que ha traçat el Barça per aconseguir les coses fins ara ha estat brillant .
Sap greu fins hi tot veure esportistes que abanderaven segons quin missatge , hagin perdut la seva identitat , Valdano amb l´ acceptació de Mourinho com entrenador , o Butragueño ahir no donant importància a l´ incident del pàrquing del Camp de l´ Sporting i afirmant que l´ entrenador del real Madrid havia vingut a guanyar títols i no a fer amics .
El futur no el sabem , però jo veig clar que després de Pep Guardiola , guanyant o no , el Barça sap el camí que ha de seguir ,  cosa contrària a la del Real Madrid , que indubtablement pot guanyar algun títol però que després de Mourinho manifesta un forat negre més gran que una galàxia .

dijous, 11 de novembre del 2010

Evidències

Davant i arran que el partit per antonomàsia es jugarà el dilluns , el Barça - Madrid de la temporada 2010 / 2011 serà el primer de l´ història jugat en un dia laborable , si és que hi ha algú que em pugui dir el  contrari que calli ara mateix i no digui res per sempre ... , s´ obren un munt de preguntes que no sé si ens hem de formular ara o  ja ens les havíem d´ haver formulat amb anterioritat . 
D´ entrada hi haurà molt aficionat que en culparà al President de la Generalitat , José Montilla , o al director general de Mediapro , el Sr. Jaume Roures ( advocat i íntim amic d´ en Johan Cruyff com també d´ en Joan Laporta ) , però jo no buscaré culpables amb nom i cognom i intentaré fer-nos pensar a tots plegats del rebombori que s´ ha creat envers la data i celebració del partit .
D´ una banda hem d´ entendre que les eleccions a la Generalitat de Catalunya són la representació democràtica , fins al moment , per tal d´ emmirallar-nos  com a poble , escollint els nostres governants , fins que no tinguem sostres de poder més alts . D´ altra banda aquests governants que hem escollit amb anterioritat , ja sabien a l´ agost que el clàssic es jugaria el 28 de novembre . Ja que la Santa Seu amb anterioritat també havia mostrat les seves cartes per aterrar a Barcelona , i per no recaure en més missatge subliminal per no entorpir la campanya , els nostres dirigents ho tenien bastant fàcil per triar . Algú encara dirà que la primera setmana de desembre cau en pont , però també aquí volia arribar per fer reflexionar a tothom de què hagués passat , i amb conseqüència , si el clàssic s´ hagués jugat el diumenge a la nit . De fet , als polítics els hi fa por pensar que Catalunya es mobilitzaria abans per un partit de futbol que per triar els seus representants , saber qui és el guanyador i escoltar les primeres paraules del nou President de la Generalitat , això fa que pensem en el rera fons sociològic de per què la gent està tant desencantada de la política .
Els cadira calents , a veure-les venir un cop haver cagat la data de la celebració , al·leguen a motius de seguretat , sabedors de què passi el què passi i indiferentment de qui guanyi , tant abans , com després , també escalfaran la cadira del palco del Camp Nou .
És trist , jo mateix per una banda com aficionat penso que un Barça-Madrid  , Madrid-Barça en segons quins dies ja no és el què podria ser , en aquest aspecte coincideixo amb Valdano , tot i considerar que la tornada del partit de Champions no ens afavoreix , però d´ altra com a ciutadà i també amb certa dualitat penso que és important anar a votar i al mateix temps voldria manifestar el meu malestar no anant-hi ; traduint aquest malestar general de la societat envers la classe política dirigent amb una alta abstenció , l´ abstenció activa com a acte de reivindicació .
Pot ser en aquest aspecte , les meves valoracions finals s´ assemblen al conglomerat social del ciutadà Català i les repercussions que comporten el no prendre decisions en moments determinats , per això possiblement estic com estic com a Kico Casadevall , i estem com estem com a País .    

dilluns, 8 de novembre del 2010

Ja no t´ esperava ....

És difícil parlar d´ una cosa si no la palpes i en parles en propietat , si no és així t´ equivoques i distorsiones la realitat . Quan veus a periodistes com Enric Juliana ( La Vanguardia ) , l´ escriptora Mª de  la Pau Janer i Helena Garcia Melero , coincidint i ensabonant-se mútuament arrel de la visita del Papa , comences a sospitar  moltes coses . D´ entrada jo , i en xulejaré més que ningú , he tingut i amb diferència més educació Cristiana i Catòlica que molts dels que van assistir ahir a l´ acte de consagració de la Sagrada Família . Parlo així per defendre que l´ humanisme cristià i els seus valors han fet molt més que la ja i molt fanfarrona jerarquia eclesiàstica . Quan el dissabte acompanyava al meu cunyat Manuel a l´ escola de finances d´ hisenda situada a la Via Augusta 197 ,  per fer un exàmen , no pensava que un barri com el de Sarrià - Sant Gervasi s´ avoqués tant a la visita Papal . Llavors passejant pel Carrers Castelló , Calvet , Santaló , Ganduxer , Freixa , Vilamajor , vaig veure estupefacte la gran quantitat de banderes papals que poblaven els balcons . Em va estranyar molt i no esperava que la gent fos tant efusiva en aquest aspecte , potser llavors en d´ altres barris la presència de les banderes i les pancartes amb missatge es reduïen i augmentaven , és aquesta la realitat ? . És la realitat que ens volien fer creure els periodistes ? . Quina és la realitat doncs ? . Bé d´ entrada ja s´ ha vist avui mateix que les coses no han anat com molts esperaven , el missatge no ha canviat , però què pots esperar del missatge d´ un Papa , què és un teòric que ha viscut fins a la seva elecció com a Papa estudiant i colgat de llibres en l´ Escola de la Doctrina de la fe ( antiga Inquisició ) , per tant aliè a la realitat ? . Què esperàveu  d´ una persona que va pertànyer a les joventuts de la SS . Si , ja ens hem cansat d´ esperar què  es demani perdó per les sortides de nazis via Vaticà acabada la II Guerra Mundial , ens hem cansat d´ esperar per saber si es demanarà perdó pels casos de pederàstia d´ Irlanda , Estats Units i de més països . Què esperàveu ? un nou missatge ? Sí , ha estat el de sempre , el d´ un cap d´ estat misògen , homòfob i obsolet . En definitiva el mateix missatge de sempre , només cal llegir els diaris d´ avui , la frase d ´ on trobarà la felicitat la dona , la frase sobre l´ unitat dels pobles d´ Espanya , la frase de l´ anti clericalisme comparant-lo amb el de la II República , el de re evangel·lització de la Península i molts més . De fet el Papa ha tornat a obviar i com deia abans la realitat i ha desaprofitat una oportunitat per acostar Estat amb Església , ja  per què no la coneix  o per què més aviat la solapa interessadament , es va descuidar d´ anomenar el Nacional Catolicisme que va acompanyar el règim  durant 40 anys si tant l´ interessava l´ immediata història de l´ Estat Espanyol , i les petites frases amb Català no gens entenedores , no crec que ni que acontentessin als xampinyons de CiU aplegats en massa ni a els seus avantatjats companys de pupitre del PP .
Jo ja no l´ esperava un nou missatge , com fa l´ església d´ a peu , la que pica pedra i brega cada dia amb molts problemes , busco l´ espiritualitat on l´ he de buscar .

dijous, 4 de novembre del 2010

El Pepe i el PP

Hi ha diferències mínimes , diferències substancials i al final sense l´ adjectiu acompanyant , diferències . El Pepe és un votant del PSC , que en un moment d´ eufòria nacionalista va votar a  un partit d´ esquerra . El seu vot i el de molts més Pepes va fer que el primer tripartit es dugués a terme . El Pepe va continuar pensant que el vot útil era millor per què la dreta no tornés a governar el nostre país després de 23 anys , i així el seu vot i els de molts Pepes més es va poder re editar el Tri partit . El Pepe actualment està desencantat , veu que el seu país no avança , hi ha molts Pepes sense feina a Catalunya , que  tot i ser el motor de l´ Estat  , fa que el Pepe no tingui ganes d´anar a votar , si ho fa en comptes de fer servir el vot útil per què no vingui el Coco , farà servir el contrari i així s´ assegurarà un nou govern que instal·larà polítiques marcadament continuistes , per què la crisi així ho requereix , i quedarà aliè als remordiments ideològics alimentant-se de la retòrica populista de la dreta .
Així de fàcil faig la lectura jo dels últims 8 anys d´ eleccions , aquesta lectura no és fàcil i és tendenciosa , sí , té finalitat política .
El cap de setmana passat , l´ enquesta feta per La Vanguardia , http://www.lavanguardia.es/ , auguraven un increment del vot d´ ERC i del PP . D´ entrada et mostres molt escèptic quan veus enquestes d´ opinió , i més quan te n´ adones que l´ avui nombrada membre del Consell d´ Estat , Mª Teresa Fernàndez de la Vega , va fer alentir  una enquesta del CIS en el seu moment , que  va provocar la dimissió de la directora general del moment  , per obtenir millors resultats d´ opinió envers el govern .
Està clar que les enquestes d´ opinió creen forquilles d´ intenció per a la gent més indecisa , però el més evident i després de la meva intenció de desviar el fons de la qüestió per recaure al principal focus de la qüestió recordant que dintre dels 30 anys democràcia no hi ha hagut cap partit polític , i solament aquest al què em referiré , que hagi atacat tant Catalunya com ho ha fet el PP . Cadascú dels potencials votants que formem aquesta Nació , i indiscutiblement amb el reconeixement de què la gent amb el seu vot pot fer el què vulgui , hauríem de reconèixer i identificar  automàticament l´ essència pura del naixement de la democràcia . Un cop reconegut aquest fet , cal recordar que el sistemàtic i constant atac a les identitats històriques per part d´alguns partits fa que  la gent d´ a peu , tot i trobar normals els seus àmbits habituals , fa   que segons aquests mateix interlocutors adulterats , mirin la realitat com  anormal . Això ens han de fer reflexionar  per intentar aïllar totalment qualsevol forma d´ intervenció interessada per aconseguir rèdit electoral .
Tot i que cada vegada em senti menys identificat amb les senyeres i banderes  , i que a poc a poc  i lentament em vagi transformant en un anarquista 2.0 , el grapat de terra que reculls i que t´ identifica , a vegades i últimament  amb assiduïtat et fan bullir la sang veient els atacs constants a qualsevol mesura presa per   la nostra  autoritat governant .
Sí això és de difícil concepció , no voldria reconèixer el govern , voldria una societat autosuficient , lliure de qualsevol cadena però , identificant-me cada cop més per acabar convergint en les últimes hores  amb  l´ anarquisme o amb el laïcisme militant , i  creure més en les xarxes socials o en les entitats horitzontals , sense òrgans reconeguts de govern , reclamo , tot i que hauria de professar l´ abstenció activa , un vot per l´ eliminació total dels partits que han atacat sistemàticament a Catalunya .
Sí és fort , però després de tota l´ història que porten els del "gavilan blau "  i els altres de C´s , no se m´ acut res més que advocar per l´eliminació activa dels elements més recalcitrants , casposos i intervencionistes de la dreta Espanyolista envers l´ identitat del poble Català .
Cal recordar que aquesta senyora que no mou el llavi superior i aquella cosa que es despulla i fa despullar als demés , juntament amb el seus partits , han estat atacant constantment les decisions preses pel govern Català i en conseqüència pel govern Espanyol  per tal d´ aconseguir un sostre legal de legislació autonòmica i possiblement per un futur millor i per aconseguir  fites més grans .
Així doncs , aquest Pepe i aquest transfuguisme de vots que acabades les eleccions no saps llegir d´ on han vingut o a on han anat a parar , caldria canalitzar-los cap a l´ evidència extrema de postrar en l´ ostracisme més absolut als que ens han volgut aïllar i atacar dia si , dia també , i per fer-nos dubtar i oblidar el què som i per què hi som .
El 28 de Novembre cal aïllar totalment als dinosaures !!!!


dimarts, 2 de novembre del 2010

Incongruències

Passar el temps en un hospital quan tens una canalla ingressada et fa fer un munt de coses imprevisibles què et pensaves que mai faries i que no podries fer estant en un hospital públic .
La canalla és molt soferta , i això suposa que al llit és molt difícil que s´ hi estiguin . Passejar per totes les plantes de l´ antic hospital , antic és un dir , per què l´ hospital general de Manresa d´ antic no en té gaire  , et fa veure la quantitat de malbaratament que l´ administració pública fa en els seus edificis oficials i d´ atenció al ciutadà .
Al Patufet i pots veure moltes coses , també incongruents , que fan que et miris el pseudo diari més aviat com un full de propaganda interessada i al millor postor que res més , però quan hi veus a primera pàgina , més dos i tres , que la consellera Marina Geli diu que s´ han acabat els diners per continuar endavant les següents fases de l´ Hospital General de Manresa , penses en l´ absurditat d´ haver-ne començat les obres veient la quantitat d´ ales i habitacions buides i plenes de mobiliari abandonat que fan recordar-te al tètric Hospital fantasma de Terrassa .
D´ altre banda quan tornes a veure al pseudo diari que independenment de que si l´ Ajuntament de Manresa rep els diners o no per la segona fase de l´ hospital , mentrestant s´ organitzen visites de portes obertes per veure les faraòniques obres de la primera fase , fa que et vinguin al cap que aquests que vindran ara , aquest próxims mesos a convèncer-nos per què els votem , viuen en un món de llaminadures on només ells viuen la demagògica realitat que professen .
Avui , el director general de l´ Institut Català de la Salut , el senyor Francesc Brosa , ha aprovat noves mesures per arribar a estalviar més de 6000 € per mes a cada hospital general degut a la crisi . Entre les noves mesures aprovades hi ha l´ ordre de no canviar els llençols i coixins fins ales 48 hores , en comptes de 24 h ,  i que les ampolletes d´ aigua seran de pagament . M´ ha fet molta gràcia , el meu fill Joan i jo el podíem haver ajudat a prendre noves mesures per l´ estalvi . Si hagués estat amb nosaltres tot el pont de Tot Sants a l´ Hospital , hagués vist com la planta 2 de consultes externes de la nova ala de la fase 1 , restava il·luminada tot el pont , acompanyada dels monitors de televisió d´ última generació . També hagués pogut anar tranquil·lament amb xancletes , pirates i màniga curta per l´ hospital , tot i havent-hi canalla i gent gran , les climatitzacions i l´ optimització de l´ estalvi energètic es pot fer per sectors . També hagués vist com en moltes habitacions s´ amuntonen armaris , cadires , material ortopèdic i demés fauna hospitalària prèviament finançada per nosaltres mateixos . 
Per contra podria dir que he vist les urgències com les Rambles , és veritat que nosaltres trepitgem les urgències cinc vegades més que els ciutadans del Regne Unit o Suècia , però torno a riure i penso en l´ avi de l´ Alzheimer i la raó que tenia quan va proposar el co finançament de les visites , i no se li va fer cas , potser si això s´ hagués aplicat amb anterioritat molts de nosaltres trepitjaríem les urgències quan cal . De fet Maragall ja va aconseguir l´ euro aplicat a l´ impost dels carburants . Tot i així el senyor Brosa ignora i pren la decisió de penalitzar la comoditat en comptes de revisar in situ el malbaratament del seu desfenestrat departament . De fet podria demanar-li a l´ alcaldessa de Santpedor , la Laura Vilagrà , ara que està ingressada a la mateixa planta que el Joan , a veure quina opinió en té al respecte de la retallada simbòlica però evident de drets adquirits socialment . 
Segurament , quan aquesta colla de vividors perdin la seva cadira calenta , i els escurçons , garses i demés feres  famolenques de poder vulguin semi o privatitzar totalment la sanitat pública , sortiran amb la cantarella  de  que ells ja ho volien evitar , o ells ja ho volien fer .
Quan tinguem l´ oportunitat , i com d´ altre forma , aquests cadira calenta no han de defendre els seus votants com fan James Cameron o Barack Obama , fent reunions a tort i adret quan hi ha eleccions , hem de recordar-los per què estan allà , per què estaven allà , i per què no hi tornaran a estar .
http://www.lamalla.cat/infolocal/catalunya_central/article?id=415149