dimarts, 12 de maig del 2015

Corre, corre, que ve la Fira II

Sí. sí, la Fira ja ha passat, però com ja és i ha estat habitual i de vital importància, abans. durant. i després, desa, neteja, arranja,pinta i no t´ encantis que ve la Fira .
Sembla mentida, cada setmana hauria de ser Fira, i sí, hi ha poblacions que canvien la seva cara a setmanes o dies a què es celebri alguna cosa important, diguem-ne això de la Fira d´ Artés, Festa Major o Eleccions Municipals/Autonòmiques/Generals.
Amb aquest començament tant sols busco i recomano buscar el què ja ha passat , passa i passarà http://kicocasadevall.blogspot.com.es/2012/04/corre-corre-que-ve-la-fira.html amb la manifesta i subtilesa utilització de la campanya de les municipals 2015 , ens veurem abocats a menjar , digerir i defecar les diferents promeses electorals dels partits que viuen del bipartidisme i de la poltrona .
El projecte bàsic d´execució de les idees de la societat que conformem un ajuntament , es veu alterada a fi de dates properes a les eleccions, normalment, pel bombardeig sistemàtic de propostes, millores i demés pocions màgiques que els candidats dels diferents partits polítics ens fan arribar via cullerada obligada .
És normal què un candidat o el seu partit polític ofereixi promeses, sou i feina a candidats que l´ acompanyaran a la llista electoral?
És normal què els candidats es recordin de les entitats culturals a manca de res de les eleccions?
És normal què hi hagi entitats que es converteixin el "lobbys"   d´opinió per arribar a finalitat consistorial ?
Hi ha tot un seguit de normes no escrites que desvirtuen i prostitueixen la vida municipal.
Servir solidàriament als teus veïns i companys que t´acompanyen al dia a dia en la transformació d´ una societat millor no es tradueix en una llista de promeses que s´ esvairan en el no res després de què passi la fira, les eleccions o qualsevol altre acte de rellevància en un poble.
Així doncs , aquella memòria selectiva què tenen alguns per recordar segons què segons quan, ens i els  ha de fer servir per  recordar que un votant no és una mercaderia al càrrec del què vol viure del sistema polític creat per viure´n d´ ell.
El distanciament de la societat envers el polític i la política és evident. les actuacions d´ aquest tipus les agreugen,veure el moviment inusual d´obra civil i d´ actuacions de la brigada municipal a un mes vista fa veure el llautó de quina és la finalitat del consistori sortint,
Els mecanismes de canvis són clars i directes de les persones i cap a les persones pels que volen que la democràcia participativa sigui una eina transformadora de la nostra societat i que per contra vol una eliminació clara d aquest mitjà decadent en el què s´ ha convertit el modus vivendi  polític.
Així doncs, cal que fem un exercici d´ autocrítica i de recopilació de dades per arribar a aquest 24 de maig sabent qui ha estat l actor i els col·laboradors de l estat de les coses en el què estem immersos .
No ens podem quedar i restar impassibles davant dels què ens prometen i són mans directes de les majors retallades en l´ història de la democràcia , davant d´ entitats o fent valer cercles d´opinió, disfressats de la propaganda aduladora, hauríem de saber reconèixer quin és el nostre verdader enemic.
Per això, amb contundència, coherència i honestedat, el vot de cada ciutadà ha de recaure en les opcions que trenquen un sistema endogàmic i enquistat que només vol perdurar en el temps.
el després del 24 de maig ja està escrit .  



   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada