dijous, 14 d’abril del 2011

Permissivitat Sibil·lina

És normal sempre veure els mateixos rètols , les mateixes cares i les mateixes persones a les obres públiques licitades a les nostres comarques ? . És possible veure aquí i allà , des de Monistrol de Montserrat , a banda i banda de la carretera , fins a Manresa , a on s´ ha creat polígons , les mateixes empreses , els mateixos rètols i les mateixes formes de urbanalitzar , Grup Mas , Grup Soler , Seubas Salvans , Vila Vilà , más de lo mismo , siempre lo mismo . Com és possible que encara que tinguis les qualificacions pertinents per fer obra pública , que encara que entreguis la paperassa burocràtica administrativa pertinent , o fins i tot intentis buscar solucions per a la petita i mitjana empresa local com les UTES municipals , sempre quedis fora de la pomada ? . Com és possible que la conxorxa de la no retallada només sigui per uns quants i no per als que intenten tirar les coses cap endavant . És igual tornar a viure un altre episodi dels Asfalteros , http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Suspendidas/obras/carreteras/caso/asfalteros/elpepuespcat/20110412elpcat_1/Tes , a la província de Girona ? , com podem permetre els ciutadans que parsimoniosament anem aguantant el temporal i veiem com els imposts ens collen però no tenim la capacitat de rebel·lar-nos per dir que  ja estem farts de veure sempre el mateix , l´ obra pública que continua la seva marxa per sobre de la què ha creat la bombolla immobiliària i que espera els gossos famolencs de licitacions rebaixant el preu , la seguretat i la qualitat al mínim per continuar obtenint-ne un rèdit que l´ acaba pagant una vegada i una altre el mateix de sempre . I ara que també hem d´ estalviar i ja no licitem , quan no volem i quan no podem , les obres menors i majors , també les poden fer les brigades municipals , això sí , sense complir les normatives que haurien de complir altres empreses per efectuar-ne la mateixa .
D´ aquests dos exemples tant clars en podeu copsar la vostra opinió visitant l´ última modificació del sentit i del gir a la benzinera , a l´ alçada del Restaurant la Sardana , de les obres de connexió entre carrers al polígon      entre carrers no asfaltats , en les obres d´ interconnexió i de canvi de clavegueram a l´ altura d´ Artés Motor i Indecasa fins a la cruïlla del transformador de FECSA , o ahir mateix en les obres d´ asfaltat del carrer Raval , Balmes i demés estropicis que la gent del gas va fer en el seu moment .
Dintre d´ aquest remolí d´ obres , suposo que no crec que siguin per aconseguir cap vot ... hem pogut veure com una simple obra menor es pot allargar moltes setmanes , un simple pas zebra , modificacions de gir amb molt poc funcionalitat , el de la cruïlla de La Sardana . Hem pogut veure com el pàrquing per a camions del polígon continua amb la seva sangria de treballadors i feina . Estem veient com les obres de canvi de clavegueram del Carrer Manresa des de l´ Artés Motor fins a la cruïlla principal del polígon no segueixen cap tipus de normativa de seguretat , no s´ ha avisat a cap veí ni a cap empresa , fins al punt de què en algun moment per descarregar un camió a l´ Indecasa va haver de trucar el propi empresari per demanar com podia arribar a l´ entrada de la fàbrica i que el camió s´ estava esperant . Com també , i com si no , i encara que sigui el carrer del de Cal Mireta , ningú sabia d´ un dia per l´ altre que s´ asfaltaria el Raval i el Balmes , ahir mateix a la tarda , mentre em treien la manta i els polls del cap , la meva perruquera em deia que no podria treure el cotxe per què no s´ havia assabentat de què asfaltarien el carrer , com ella alguna treballadora més del Llobet i la Puri del bar .
És increïble i gairebé sembla que estem en una pel·lícula de l´ Esteso i el Pajares , amb la boina i la pandereta , l´ encarregat de Paexba amb corbata  explicant amb un pobre immigrant , encarregat de la gran màquina , com havia de fer la càrrega d´ asfalt , els temps no han canviat tant , abans era el Cinto i tota la seva colla , ara són uns altres , i continuen sucant amb la nostra permissivitat , val tot dintre de l´ espiral d´ obres per guanyar vots miserables . L´altre rera fons polític per saber com van les licitacions , independenment del signe polític de cara consistori és més obscur , i més pesat d´ explicar , i al final ens passaria com a Garzón o en Luna , abans seríem , jutjats nosaltres que els propis infractors : país de boina , pandereta , Esteso i Pajares .  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada