dimecres, 11 de gener del 2012

Dolor

... " Las medidas van a ser dolorosas " ...
Així d´ aquesta forma s´ expressava el president de l´ estat espanyol , el senyor Mariano Rajoy abans de ser investit president . El meu germà Ivan , quan em va fer comprar aquell pot tan gran de vaselina filant , amb la que ell i el Jordi Soldevila batallaven per passar els fils de l´ instal·lació elèctrica de casa meva en les corbes més difícils , no entenia per què el va demanar tant gran , igual el seu pensament i missatge anava molt més enllà , i es veia a venir que al cap de deu anys les coses canviarien . Ara , a part d´ haver-lo fet servir per l´ instal·lació elèctrica i per posar-me l´ asfixiant vestit de neoprè amb el què feia triatló quan la temperatura ho requeria , em servirà per què el resultat de quadrar els 40.000 M d´€ que l´ estat ha de retallar al llarg d´ aquest primer trimestre per arribar contribuint al 6 % de l´ endeutament públic , no em faci tant de mal i sigui el més portant possible .
Imagino els punys tancats amb força de moltes persones , treballadors , funcionaris o gent sense feina , a la que l´ estat li demana que comprenguin les retallades , sempre amb el recolzament de CiU ( com si no ) , mentre miren perplexos la vendaval televisiu de polítics i ajudants que desfilen davant del jutge en molts racons de la península , Mallorca , València , Sevilla , Galícia ... fa gràcia i espanta veure les últimes notícies que arriben d´  aquests llocs .
Amb el què se´ ns demana i sense saber el què passarà , i obviant el diferent color de pèl dels imputats o possibles malversadors , és realment ansiós veure amb la facilitat amb la què tots i cadascun d´ ells es van repartir els diners i el van amagar sota la rajola . Cal dir que els aquests bitllets gastats amb reciprocitat  hedonista mai retornen a les arques públiques . Qui pensa que en Roldan tornarà els 10 M d´ € que els jutges certifiquen que va  amagar a petits països llunyans ? O els 50 i escaig M d´ € del cap del Cas Gürtel , el Correa ? O la fortuna que pot haver acabat erigint el duc de Palma , o les partys ERES Sevillanes ? O el Cas  Malaya Marbellí ? . http://www.20minutos.es/minuteca/inaki-urdangarin/
És normal que els ciutadans haguem de fer un gran esforç després de veure com s´ ha dilapidat milió rera milió de les arques públiques ? . Cal destacar que arrel de les declaracions del nostre flamant president la seva doctrina ancestral , la de lligar el llegat del present amb l´ herència del passat , i la d´ acompanyar l´ aparell mediàtic que ens vomita hora una altre hora mentides que al cap d´ ésser anomenades acaben convertint-se en una realitat absoluta . Aquest aparell de propaganda sortit d´ escoles com ESADE , on s´ ha demanat als seus alumnes que no facin declaracions als mitjans de comunicació , i és que el mateix Undargarin  o Diego Torres van estudiar allà , en el cas de Torres fins i tot va arribar a donar classes . Entre els testimonis que han de declarar pel Cas Nóos , hi ha el número dos d´ ESADE , Marcel Planellas , que va arribar a cobrar 90.000 € per assessorar l´ institut Nóos . Aparell propagandístic com el de l´ ex-columnista del diari el Mundo , Antonio Alemany ,que li escrivia els discursos a Jaume Matas cobrant de les arques públiques .
Sense saber què passarà amb els 455.000 euros que el soci del xofer del director de les ERES de la Junta d´ Andalusia va rebre per part d´ aquest , a part dels 900.000 que ja havia rebut el conductor amb anterioritat , haurem d´ esperar la " muñecas de famosa "   , la de Cospedal i la de Sáenz de Santamaria , que ens tornin a recomanar un acte de contrició , assenyalant-nos el camí que hem de seguir a través de les comunitats autònomes . Mentrestant , jo ja hauré començat a obrir el pot de vaselina filant , per fer els primers passos , per què així " las medidas no van a ser tan dolorosas " .   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada