dijous, 26 de gener del 2012

L´ Impunitat dels vencedors I

Es difícil de barallar la quantitat de víctimes que el franquisme va aportar a l´ història de l´ estat espanyol . Les dades ens parles d´ entre 45.000 i 130.000 víctimes , dintre d´ aquest ventall de xifres , poqueta per alguns i massa per uns altres , queda posat de manifest que ni el propi estat i de rebot el poder judicial queda en entredit per la seva manca de revisió històrica per buscar la veritat . Crec recordar que dintre de l´Unió Europea , Portugal i Espanya , són els únics països que no han buscat comptes amb les seves anteriors dictadures .
Aquesta setmana , per segona vegada , el jutge que en el seu moment va ser amic d´ uns , en un altre moment amic dels altres , però que en la busca de la veritat al final ha estat perjudicat per la mentida incisiva dels mitjans de comunicació afins a l´ ultradreta i jutjat al final pels propis companys , arrel de les escoltes del cas Gürtel , que mai han estat depurats d´ una institució que perdura pels temps dels temps i en la qual la toga amaga molt blavero consumat .
Per què és tant difícil de reconèixer per part de l´ estat espanyol que dintre de la transició es van amagar i encabir moltes coses , i que hi ha ferides , que per molt i especialment per una banda , la cantarella de què en el seu moment ja s´ ha perdonat i oblidat molt no s´ acaba tancant per culpa de l´ amnèsic revisionisme històric .
El jutge que ha obert causes arreu del món i que ha creat jurisprudència internacional es seu al banc dels acusats , fins ara dues vegades , aviat fins a tres . La ja malmesa imatge de l´ estat de peineta i castanyola quedarà totalment danyada quan la resolució de dits judicis per prevaricació es carreguin el jutge que va destapar la caixa dels trons , la del Cas Gürtel i la dels crims de la Guerra Civil .
Els mitjans de l´ ultradreta i el sindicat manos limpias amb miguel bernard al capdavant , http://www.manoslimpias.es/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=15&Itemid=95 , s´ ha encarregat de portar a l´ estrada al jutge , i sense ser tant bel·ligerants d´ altres mitjans s´ acosten a les postures legals demandades per la fiscalia per donar crèdit als seus periodistes i columnistes afins però amagats dintre de la seva metàfora intel·ligent nedant entre dues aigües .
El destí de la veritat ens demostrarà que les coses s´ han fet malament , però veurem una altre vegada que a l´ estat manen unes altres formes i lleis quan parlem de justícia .        

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada