divendres, 3 de febrer del 2012

Neu i temps

Sembla que s´ ha posat de manifest que aquesta vegada no es volia còrrer el risc i el caos que va esclatar després de la gran nevada del 8 de març del 2010 . Els governs i els ajuntaments s´ han encarregat a través de la televisió pública d´ escampar a tort i a dret que l´ onada de fred siberiana envairia Catalunya . Com aquell que llegeix l´ apocalipsi i no entén res , però quan li és explicada segons per qui i segons per l´ interpretació del seu contingut profètic i simbòlic , la por s´ apodera de tu al primer moment .    
Estic d´ acord que amb la seguretat de les persones no s´ hi juga , però també està clar que la nevada no ha estat ni de bon tros la que va ocórrer en el seu moment , en el pretèrit 8 de març del 2010 un contertulià del matí de RAC 1 deia que si tornés a nevar amb la mateixa intensitat d´ aquell dia , s´ hagués posat clarividència absoluta a l´ ineptitud per part de les administracions a l´ hora de no fer res per solucionar els problemes , hagués tornat a passar el mateix : torres d´ alta tensió caigudes , abonats sense llum , sense telèfon , caos a les carreteres , incomunicació , logística nul·la  etc ...
De fet , i suposo o creient que l´ actitud de les diferents administracions ha estat l´ idònia , vam veure ahir que la brigada de l´ ajuntament sembrava els carrers de sal , i el camió de la Generalitat i Diputació passaven amb el bisenfí per la principal artèria del poble , tot i que les actuacions són bones , això no treu a què també amb la neu i el temps es vulgui retallar allà a on ja no es pot .
Ahir vaig rebre un correu electrònic on la Generalitat recomanava no fer activitat física ni esport durant avui ni el cap de setmana , anava firmat per la gent del CAR de St. Cugat . També hem pogut veure que ahir la Generalitat va paralitzar el transport d´ autobusos escolars , i que avui no hi havia col·legi a molts llocs , de fet l´ escola bressol d´ Artés ha funcionat , la Vedruna amb el seu estil incombustible ha fet escola , i l´ institut ha obert però l´ assistència era voluntària , el policia local de torn estava fent l´ estaquirot a les vuit del matí davant l´ escola per què l´ avís no ha arribat a tothom .
És la forma emmascarada i sibil·lina amb la què també es retalla , si no fas anar el transport , estalvies amb gasolina , si no van els col·legis públics estalvies amb el demés . Estalvies i estalvies fins fer estalviar el pensament a la persona d´a peu recorrent al´ apocalipsi  .
El temps no el pots triar , els governants sí , la decisió de les conseqüències venen donades per la direcció de la rectitud política adoptada , no és casualitat que la por faci acabar el pa a les deu del matí al Forn de Cabrianes .
Per contra i anomenant l´ " año de nieves , año de bienes " , fa que l´ exageració de la realitat meteorològica  demostri una vegada més que la predisposició de la mentida piadosa beneficia a persones i llocs que mai arribaríem a pensar , no és comú que les desgràcies beneficiïn  a segons i qui , i per contra no és normal que els què se n´ beneficiïn continuïn lliurement maniobrant i gestant la nostra vida en l´ actualitat .
El medi ambient i l´ aire que respirem , el nostre voltant també influeix en el PIB . 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada