dilluns, 12 de març del 2012

3 setmanes

Quan comences a fer les càrregues de treball a l´ octubre , no t` acabes de creure que faràs certa quantitat de metres i la seva lògica distància al final de temporada . Amb els anys encara més és la mandra per posar-te a entrenar i la millora no és perceptible com en tot rodatge per qualsevol atleta . El recompte del mes passat amb la disciplina de natació era realment significatiu , en comparació a altres anys , aquest mes de febrer havia nedat 9300 metres menys , tant els anys 2010 i 2011 , a l´ alçada del mes de febrer havia nedat 72700 metres i aquest any n´ havia fet 63400 . 
Sabia que havia fet menys metres , però no entenia com les sensacions eren diferents , amb menys metres hem sentia més lleuger i ràpid . Una de les coses del per què d´ aquestes sensacions , han estat per una banda els entrenaments de qualitat i per l´ altre aquestes tres últimes setmanes entrenar amb algú . Entrenar sol no et fa disminuir la resistència però si que aquella millora substancial de la competitivitat que t´ aporta haver d´ anar a l´ estela d´ algú desapareix i fa que t´ estanquis i et limitis a fer el mateixos temps , deixant la millora si és que n´ hi ha quan competeixes .
Aquestes tres últimes setmanes he estat entrenant amb el Sebastià Justícia , un dijous vam coincidir a la mateixa hora al mateix carril i vam fer el mateix entreno atrassat del CT Navàs . La connexió va ser immediata i ja vam quedar per entrenar cada dijous a la mateixa hora . La millora hi ha estat , al cap d´ un mes ja espero el primer triatló esprint del dia 22 d´ abril amb una visió diferent , i el calendari de travesses a aigües obertes amb moltes ganes d´ engrescar i poder seguir a grans nedadors d´ aquí Artés com el Pé , el Josep Palomo ( Jululi )  o el Lluís Plans . Amb ells ens hem platejat la possibilitat d´ anar junts a llocs com Les Illes Medes , Vilanova i la Geltrú o la Travessa del Port de Barcelona .
Entrenant amb el Sebastià Justícia he pogut tornar a sentir el neguit de quan et toquen els peus per què vas a baix ritme o d´ intentar fer el contrari i seguir l´ estela del ritme del què et va davant , igual que com quan entrenàvem a Sallent i la Mònica Pascual , la monitora actual de la piscina municipal d´ Artés marcava el ritme davant meu .
Com ja he dit les sensacions són bones , i esperarem amb candeletes l´ arribada de la competició per comprovar si realment la falta de metres influiran amb el desenvolupament de l´ intensitat amb la natació o si per contra l´ entrenament amb un nou i millor company ha   servit d´ alguna cosa .
Salut i metres !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada