dijous, 12 d’abril del 2012

Pressuposts

Avui Luis de Guindos en ha tornat a delectar referint-se als pressuposts dient que no eren cap revenja cap a Catalunya . La seva frase cal ser emmarcada en un quadre de punta de coixí i tenir-lo a l´ entrada de cada casa de cada catalanet , per ser recordada per la posteritat i per fer-nos creus de com un ministre d´ economia encara no creu en els seus ciutadans i en la lectura que fan dels seus pressuposts . 
Cal destacar que dintre del muntatge mediàtic d´ anunciament del pressupost per l´ any vinent , i un cop entregat el pendrive i la fotografia corresponent , que el contribuent no s´ està a repassar partida per partida i ministeri per ministeri per comprovar a on han estat les retallades , aquesta síntesis manifesta la fan els mitjans de comunicació , que podem trobar objectius o aduladors , fins i tot , donant el seu vist i plau a la gran tisorada .
Dintre del mapa de la península veiem que Catalunya és la gran perjudicada , 21 M d´ € a la província de Barcelona i 15,9 M d´ € a la de Tarragona en segons quines partides . La gran beneficiada és la província de Pontevedra , quina casualitat , no ? ....
Llavors hem d´ escoltar , encara , a la delegada del govern a Catalunya , María de Los Llanos de Luna , fent afirmacions que acompanyen la gran retallada , sabent que el PIB de Catalunya no reflecteix tals afirmacions , http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/delegada-del-govern-alerta-una-catalunya-independent-seria-dels-paisos-mes-pobres-deuropa-1634501 , es natural que l´ estratègia ve marcada des de fa temps i amb uns objectius clars .
Els pressupostos en sí suposaran una retallada adicional de 14.300 M d´ € , per passar d´ un dèficit del 8,51 % al 5,3% que ens demana la senyora Merkel , i que ella mateixa sap que només un any en l´ història de l´ Unió Europea , un país ( i va ser el seu ) , va ser capaç de fer front al dèficit marcat per Brusel·les .
Dintre d´ aquestes retallades per això no s´ inclouen el què han costat els retrats fets per pintors a ex ministres de foment com Àlvarez Cascos o ex ministres de la cambra baixa com José Bono , 194.000€ l´ un i 94.000€     l´ altre , per restar impassible en el temps al passadís del congrés i per ser recordat que gran culpa del què passa ara és en part per les decisions preses amb anterioritat . Unes retallades que sempre afecten al mateix i ignoren altres camins : la casa reial , l´ exèrcit , el sou dels polítics , el kit del diputat , etc ....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada