dissabte, 20 de març del 2010

Corre Forrest !! Corre !!!


Una de les coses que té practicar la modalitat esportiva del triatló , és que cada vegada has de generar més càrrega de treball que el dia anterior i així anar-la disminuint fins al dia de la cursa o objectiu que et marques a la temporada . Si l´ any passat vaig fer primer , la Transèquia corrent des de Balsareny fins al Parc de l´ Agulla , 28 Km. , si aquella caminada que es van inventar els " pijitos " de la Jove Cambra Internacional ? , i la setmana a sobre la Caminada d´ Artés , 14 Km. amb el meu amic Ruben Dalmau de Sallent , aquest any no podré participar a la caminada que organitza el centre excursionista del poble , ja que me ´ n vaig a Calella de la Costa a participar a una Mitja Marató , ostres tu !!! , 21,120 Km , per sumar i sumar fins el dia 16 de Maig del que ara estem vivint  .
Em sabrà greu , i a gairebé a tots els participants de la caminada també els hi hauria de saber greu . Ja que si no m´ erro  parcialment o en la seva totalitat , un tram de la Caminada d´ aquest any , serà eliminat o modificat degut a la construcció de la Ronda Sud del Poble d´ Artés . Ahir , i en pàgines principals , al Patufet , sortia publicat a través de l´ informació del Sr. David Bricollé , que el projecte d´ execució per tal de construir la Ronda Sud ja havia estat presentat i que el termini d´ al·legacions per part de particulars i organismes havia estat obert al públic . 
Em fa estrany i també no entenc , que demà , podent aprofitar la Caminada com a acte de reivindicació , l´ organització de la Caminada  , no s´ hagi plantejat la protesta com a acte de disconformitat amb l´ eliminació de molts paratges d´ interès rústic del nostre poble que encara queden a Artés . I sí , hem de reconèixer que molts dels terraplens de pedra seca amb ametllers florits ara mateix , vinya , corriols o fins i tot alguna part de l´ anomenat Camí dels Calls , quedarà destruït gràcies a aquest gran projecte impulsat per Si Si Ya Ya i sus sequaces .
La construcció de la Ronda Sud , suposarà que el poble d´ Artés pot anar creixent fins a tocar el marge de dita Ronda , com a torna i com aquell que no sap res , podrem fer una nova embranzida a l´ urbanització dels Roquinyons , primer per això , hauríem de demanar al Sr. Prenafreta o la Sra. Munar com s´ aconsegueixen uns insignificants diners per eludir la justícia i deixar-lis així a la constructora Cots i Claret per que pugui executar l´ obra . 
Així doncs els fantasmagòrics edificis inhabitats del Passeig Diagonal o d´altres llocs de la nostra meravellosa població creats per l´ especulació immobiliària passaran a llocs més llunyans del centre urbà .
El problema , és que l´ explicació de dita Ronda donada pel nostre magnífic govern , el Municipal no home ! no tenen tanta fluides mental interpretativa , La Gene ens diu que és per l´ absorció del trànsit de vehicles turismes i pesants  dintre de la població , això em recorda a comissions sense dimissions ,  a explicacions sense  fonament , i a obra pública per fomentar l´ especulació de la  que tant ens ha agradat aquí . el totxo i el morter per sobre tot , això sí ! . 
Puc afirmar amb rotunditat , que ja fa més de 4 anys que hi ha gent que ha adquirit terrenys estratègics dintre de la població per canviar-los en el seu moment per terrenys propers o d´ interès en zones properes a la Ronda .
Per això , i sabent , que ja que Las Muñecas de Famosa , era segur que no ens construirien un ascensor , com L´ Ateneu o d´ altres grups de pressió no han mostrat , ni mostraran demà la seva disconformitat amb la construcció de la Ronda Sud del Poble . Haurem d´esperar a que ens destrueixin paratges magnífics , parets de vinya centenaris , corriols utilitzats per tots els animals possibles o simplement gira-nos d´ esquena i consentir el què pocs anhelen amb cobdícia . 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada