dilluns, 1 de març del 2010

I també tenim un hort ....



He conegut molts tipus de gent que són cap grossos , jo mateix en sóc un , però a part de mi , un dels culpables de què al final acabéssim manant un hort va ser el meu cunyat Manuel . Fa gairebé més de tres anys abans , sempre em comentava i gairebé m´ obligava a informar-me sobre l´ estat de l´ arrendament d´ un hort i la manera d´ aconseguir-lo . Al final els contactes i el conèixer gent , va fer que ens quedéssim el del Josep Manyosa . Ara ja fa 1 any i mig que el tenim , els nostres veïns : el Valentí Castells de Cal Co , el Pere Trullàs " Saubet " , el Camacho pare , i el Valiente pare , ens han ajudat molt , i l´ any passat ja vam agafar molts tomàquets , uns 400 kg. de patates , a part de plantar maduixes , bròquils , col i flor , enciams , escaroles , mongetes tendres ( de metro i perona ) , mongetes seques , pèsols , pebrots , cogombres i albergínies , cebes  , ceba tendre i calçots . Aquest any hem collit els primers calçots , ja que vam preparar primer la ceba per fer-los  i també les primeres cols del planter del Valentí Castells .
Ahir a la tarda vam estar plantant la grana de les tomaqueres , i esperem que en 15 dies l´ experiment ens funcioni . Sí , és veritat que l´ hort és sacrificat , i que fins ara el temps ha fet que la " gandulitis " que teniem ens l´ amagués ,  ja que era impossible remenar la terra i potser en dos mesos l´ únic que hem fet es tallar les canyes i podar els arbres per primera vegada .... Si us explico com vam arreglar un noguer no us ho creureu , i la veritat és que el " Palosanto " i l´ albercoquer van quedar molt bé .
És sacrificat , però també et fa oblidar cabòries , i et sents molt satisfet quan reculls els teus primers fruits de la terra , fins i tot , no ! segur que són molt més bons que a la botiga o al mercat . De fet nosaltres som dels que gairebé no hi tirem res , tot i que vam heretar una barraca que més aviat sembla Txernòbil tal com algun amic meu ha afirmat . Bé , us recomano que per poc que podeu practiqueu l´ horticultura per contra dels tòpics que l´ associen a ella ( diuen que quan tens un hort és per què et fas vell ... ) , i que no cal que adquiriu o llogueu un gran tros de terra , a les torretes de casa també es pot cultivar !!!!     

2 comentaris:

  1. Corroboro la tesi de les torretes. Només cal mirar bona part dels balcons artesencs a l'estiu.

    Salut satanirus.

    ResponElimina
  2. És veritat : Hay que cultivar !!! lo que sea , però hay que cultivar ...

    ResponElimina