diumenge, 18 de juliol del 2010

La Gran Pàjara

Avui mateix fa una setmana , el diumenge passat vam sortir amb el Rubén Dalmau a fer una volteta amb bici , per alguns no vam fer gaire , per d´ altres sí . Vaig agafar la bici d´ Artés cap a Sallent  a buscar el Rubén , llavors vam anar cap a Santpedor , Súria , cap a Les Vilaredes i direcció Balsareny , allà em va abandonar el Rubén i se´n va anar cap a Sallent abans de què la Mar el truqués i li demanés on estava que havien de marxar  a la platja i jo vaig continuar direcció a Avinyó i vaig pujar El Cornet , per arribar acabant a Artés pels volts de de 2 quarts de 10  . 70 Km. al final vaig acabar fent amb una calor a aquella hora que no era gaire normal , havíem sortit precisament a les 7 per aprofitar la fresca i tenir la bici enllestida abans de què avancés el matí  . Dista molt de quan recordo que sortia a les set de la tarda quan acabava de treballar , i amb un calor sufocant sortia a fer la volta del Cornet , o anava fins a St. Feliu Sassera i tornava , o fins i tot feia la volta de Moià per l´ Estany , 52 Km en dues hores o fins i tot amb menys .
Ahir mentre estàvem berenant al local del Xavi Not , amb el meu cunyat i el Moño , tota la canalla i demés família , vaig arribar a rebre fins a set trucades del Rubén ( això ho vaig veure després a casa , ja què m´ havia deixat el mòbil sense cap motiu aparent premeditat ...) , segur que volia saber si volia anar a fer el final d´ etapa d´ avui del Tour , http://www.letour.fr/us/index.html , pujar l´ estació d´ esquí Ax 3 Domaines , i esperar si la lluita entre Andy Schleck , http://ca.wikipedia.org/wiki/Andy_Schleck , i Alberto Contador continua .
El no motiu aparent premeditat s´ havia convertit en realitat la setmana abans , i després avançant la setmana i comprovant corporalment , mentre es treballa , i al televisor mentre dinava o feia el cafè , de què  el què es pateix o sembla que pateixen els ciclistes amb aquestes temperatures o  mentre disputen el Tour és realitat . Jo mateix en tota la setmana no he estat capaç d´ agafar la bicicleta , bé , sí , una cosa és anar fins el Bar Mallorca a fer el cafè i a treballar després , o agafar la Cannondale , http://www.cannondale.com , per anar a l´ hort , però com he esmentat abans , sortir a la tarda un dia de cada dia després de la feina com havia fet , o emocionar-me després de veure  una etapa del Tour el cap de setmana i sortir de seguit un cop acabada , sortir en època d´ entre temps i aprofitar les dues hores que tenim per dinar , posar excuses dient que cal sortir per aclimatar-te a la competició ... Sí , cal aclimatar-te , però amb seny i sense fer bestieses .
He quedat literalment acollonit quan he vist el pitjor dia d´ Amstrong en la seva carrera esportiva , el mateix diumenge passat , l´ etapa asfixiant  de Morzine-Avoriaz , l´ arribada a Mende , o l´ arribada als Pirineus ahir , són inhumans . Sí realment el Tour és la més gran dura carrera que existeix , tres setmanes a pinyó i plat gran  , però no m´ estranya que el doctor Eufemiano Fuentes digués que ell feia un favor als ciclistes quan el van inculpar amb l´ Operació Puerto , http://es.wikipedia.org/wiki/Operación_Puerto  ,el mateix Alberto Contador a l´ etapa de Morzine - Avoriaz va esprémer a David Navarro fins al col·lapse per arribar fresc a meta .
Si jo mateix aquesta setmana no m´ he trobat amb el cos afí per còrrer am bici , ni de broma he provat la carrera a peu , i divendres vaig deixar de nedar al migdia a la piscina d´ Artés per què no tenia bones sensacions , com és possible que aquesta gent aguanti aquestes etapes maratonianes ? .
En aquest mateix blog he parlat a vegades del sofriment que es té fent esport d´ alt rendiment , o fent llargues distàncies , però l´ assimilació de l´ esforç per part de l´ esportista amateur va marcada pel propi coneixement del límit en relació amb el seu estat físic . La diferència , cerc , amb l´ esport d´ elit ve donada per què a part de l´ intensa cura per la perfecció de l´ alt rendiment , va acompanyada de requeriments tècnics addicionals  recomanats per professionals doctorats .
 Avui , he vist que tant el port de Palleres , com el de Ax 3 Domaines estava ple de gent , amb banderes de tot arreu , és curiós , fins on som capaços d´ acceptar el límit del  sofriment del cos humà i el dopatge ? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada