dilluns, 11 de juliol del 2011

Solidaritat i condescendència

Dintre dels blocs i aliances de grans partits polítics , no saps gaire cap a on anar , quan navegues a contra corrent o quan estàs en disposició de dir per no fer res . Solidaritat per l´ Independència , la setmana passada va promoure dues iniciatives legislatives de diferent caràcter però d´ interès comú i mutu per a tothom ja que ens tocava d´ esquitllada però sabent-ho ens feia emprenyar més del què ja moltes persones ho estem . Una de les propostes legislatives es basava en retallar la remuneració dels sous dels diputats del parlament , l´ altre iniciativa legislativa era l´ anulació de la dació en pagament per part de les persones que no podessin fer front a una hipoteca . En la primera , CiU , PP i PSC van votar en contra , ERC i ICV es van abstenir . En la segona CiU , PP i PSC van impedir que progressés l´ iniciativa legislativa , http://www.solidaritatcatalana.cat/parlament/noticies . D´ altra banda , a nivell estatal també hem pogut veure com per segons quines coses els grans partits no tenen tanta diferència entre ells , http://afectadosporlahipoteca.wordpress.com/2011/07/03/democracia-secuestrada-psoe-y-pp-a-traves-de-la-mesa-del-congreso-impiden-la-ilp-sobre-la-dacion-en-pago/  . Així doncs hem vist que partits que es diuen de dretes i d´ esquerres , eco-socialistes i demés patranyes es posicionen en funció una vegada més de l´ amiguisme , el clientel·lisme , i ratllant el límit de la legalitat , aquella línia tant vermella que al Noi de la Laca li agrada tant ... O d´ altres partits de nova creació es mostren receptius envers el neguit general de la gent , http://in.directe.cat/alfons-lopez-tena .
D´ altra forma , hem de creure i des de la població més propera o fins i tot diria que l´ onada profunda de gent adormiscada , que d´ a vegades reacciona per una bandereta o per una retallada del constitucional , véase 10-J , hauria de mostra-se més reaccionària envers atacs directes a l´ estat del benestar que uns es van afartar de proclamar , els nostres avis s´ havien afartat també de lluitar per ell , i que els grans monopolis i corporacions es cuiden de re conduir , això sí , a través dels nostres regents , per què no oblidem realment qui és qui mana .
El dijous , es va celebrar al consistori Artesenc un ple extraordinari per presentar el nou cartipàs municipal i per la presa de possessió dels càrrecs electes , dintre de la nova política municipal Artesenca , haurem d´ assimilar d´ un 9 o 10 % més d´ endeutament municipal per què el moment s´ ho mereix ? .
Si volem començar a canviar coses , hauríem de començar des dels fonaments , si no , so serveix de res , intentar un canvi , aconseguir-lo , i després continuar sent igual que els demés .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada