dimarts, 20 d’abril del 2010

Ronda Sud

Ahir vaig tenir per primera vegada a les meves mans una fotocòpia a escala del projecte de variant de la Ronda Sud d´ Artés que connectarà , si es duu a terme , la rotonda d´ entrada al poble on hi ha l´ OVNI invertit que anuncia Artés , fins a la corba de Torrecabota , lleugerament modificada , ja no serà una paella... , segons el plànol que uns dels afectats pel seu pas em va proporcionar . Suposo que després de la presentació del projecte hi haurà un temps per part de l´ administració pública on hom podrà presentar al·legacions al projecte , m´ agradaria i vull saber quantes en presentarà l´ Ajuntament d´ Artés i els afectats en sí . Si és com el " Pelotazo " que hi va haver en el seu moment en el Cas del projecte d´ urbanització dels Roquinyons , i la comprada que va fer el principal inversor als afectats més perepunyetes , no cal esperar res . 
El meu principal dubte , és la connexió d´ entrada intremitja de la Ronda Sud que farà passar una gran quantitat de tràfic pesant per un tram -  cruïlla del carrer Manresa , enfilarà cap amunt on el carrer és ample però amb una gran quantitat de cases habitada i girarà a 90º a l´ esquerra on ara actualment s´ acaba l´ asfalt del carrer , per anar directament a passar per la granja del Fermin Moreno ( o l´ antiga granja del Serra ) . La solució per desembussar l´ arteria principal del poble de tràfic pesant del poble és bona , però penso que allargant la connexió 800 mts passant per darrera de les últimes cases fetes pel Joan Casanova i per darrera l´  Indecasa la Ronda Sud agafa directament el carrer principal d´ entrada el polígon , el següent problema és que com la rotonda la vam situar en el seu moment més a prop del poble el tràfic hauria de tornar a fer un gir de 90º per connectar amb la continuació de la Ronda Sud i així fins a l´ Eix Transversal .
Bé ,  com que jo crec en la capacitat dels nostres tècnics municipals a l´ hora de solucionar problemes , tant el Joan Grau com el Sr. Pallerols són creme de la creme  , va no em negareu que ningú no ha aconseguit res pressionant una mica ... qui em digui que no és igual de mentider que qui no va qüestionar l´ alineació del Barça al Bernabeu per part de Guardiola ara fa 15 dies , doncs he d´ anar per plantejar altres preguntes que el dia que escrivia l´ article de la Caminada Popular d´ Artés ja començava a plantejar . Hem de reconèixer que la zona del Camí dels Calls , i la que queda entre la Serra de la Paloma i els Roquinyons , és una zona on encara podem veure identificat el desenvolupament de la pagesia a Artés , és una zona plena de camps amb feixes i parets de pedra seca plena de cultius d´ ametllers , oliveres i arbres fruites , barrejats amb alguna vinya i també zona de bosc , en aquesta època la bellesa cromàtica és espectacular .
Jo em pregunto si necessàriament la construcció de la Ronda sud és viable , primer econòmicament , i després tenint en compte el medi ambient , si fem com a la Cerdanya ens importarà una merda , val més un lloc urbanitzat que un maleït camp ple de vaques i a on a vegades s´ hi pot fer patates .
Està clar que el poble d´ Artés necessita una alternativa d´ una única artèria que moltes vegades es col·lapsa , i possiblement la Ronda Sud s´ haurà d´ acabar construint , lo bo seria potser com a primera vegada que hi hagués consens amb totes , totes les parts implicades .www.regio7.cat/bages/2010/03/24/carreteres-projecta-ronda-sud-dartes-descarregar-transit-centre-urba/74687.html
   
     

3 comentaris:

  1. La qüestió és com li poden dir Ronda a una via que finalment a de travessar pel mig de la població. Deixen tallat l'accés a un centenar de veïns obligant-los a anar al polígon per poder anar al centre del poble!
    El que no veig clar és tirar endavant un projecte de fa 25 anys quan les circumstancies i realitat és un altre. Si era "obligatori" fer la ronda, per què van deixar construir habitatges?
    Tenint en conte que van construir una rotonda on no hi cavia, perque van deixar construir al seu voltant, podem esperar canvis a la ronda?
    La rotonda era clau i la van fer el més malament possible, primer desviant-la perquè...oh! hi ha habitatges hi ara fa nosa! després desviant la carretera...no fos cas que algú es matés amb el cotxe...
    El que seria interessant saber TOTA LA VERITAT de perquè no la van construir al POLÍGON. Caciquisme? Amiguisme? Busqueu als programes de la fira de fa uns anys i trobareu el projecte que fa anar la ronda per radera el cementiri fins l'entrada del polígon. Si llavors es va canviar ara també es podria fer el mateix amb la Ronda...o no?

    ResponElimina
  2. Està clar que alguna cosa hi ha hagut , el Jordi Crusellas sap part de l´ història ja que l´ Incasol li volia comprar les vinyes que té davant del polígon , com també li hauriem de damanar al Josep Roca , que té la majoria de camps en propietat a part de la vinya del Paranoles , i alguna altre vinya desperdigada em sembla del Tubau ( Castellot )

    ResponElimina
  3. El consistori municipal del Candàliga , va parar l´ ampliació del polígon pert la part davantera , ja que l´ Incasol volia comprar tots els terrenys , el Roger Berenguer ens ho explicaria bé , al final van parar l´ ampliació per fer-ne una altre per un altre costat en benefici de ....

    ResponElimina