dijous, 30 de setembre del 2010

Per la Vaga General Plena

Ahir vaig ser l´ únic treballador de l´ empresa on treballo que va fer vaga . De totes les vagues generals i amb anterioritat o havia tingut por , potser o igual no , com els meus companys de treball ,  no n´ havia fet . Les raons dels meus companys acabaven reduint-se a l´ aspecte econòmic , els 80 , 90 , 100 € que ens abonaran  per part de l´ estat , als treballadors que hem efectuat la vaga , era raó de pes pels meus dos companys , a mi també em repercuteixen aquests diners , avui mateix ja no em miro de la mateixa forma els meus dos companys , jo també tinc raons de pes econòmics per no haver efectuat la vaga , principalment l´ aspecte familiar , jo ja tinc descendència , ells encara no . No sé si entenen per què els nostres pares es van tancar setmanes a l´ IVI ( la multinacional Italiana que fabricava cadenes al nostre polígon ) , corrien davant de la policia , i eren molt més solidaris que nosaltres  : Quién nada hace nada teme  ( Calle 13 ) , Ellos me tienen miedo por que yo no tengo miedo  ( Calle 13 , Calma Pueblo ) . A part d´ un partit de futbol és possible que la gent es mobilitzi per alguna cosa més ? .
D´ aquesta forma tan superficial i banal , la d´ acabar diferenciant en l´ aspecte econòmic per què es fa una vaga i per què no , és de la mateixa forma que ens han anat discriminant i arreconant les elits dirigents i les patronals associades , tot això acompanyat dels dos sindicats majoritaris , aquests que es fan dir  representants del treballador , i dels qual m´ agradaria saber si tenen la mateixa delicadesa moral d´ acceptar que  ahir mateix tota la gent que va fer vaga i que no era alliberada sindical o copada de poder ( amb càrrecs de direcció política assignats pel partit de torn ) ,  també els hi  prendran  la part proporcional que encara no sé quina serà fins a la pròxima nòmina .    
Portem gairebé més de 1 mes discutint a diari , la Carme i jo , sobre la reforma laboral i la vaga general , ella veu aspectes bons en la reforma laboral , sobretot en la reducció d´ acceptació per part de l´ aturat de 90 a 30 dies l´ oferta de treball oferta , quan parlem de la liquidació de 21 dies 12 pagats per l´ empresari i 9 pel fons de compensació ( FOGASA ) , canviem de tema .... De totes formes jo sempre acabo forçant el meu caràcter impetuós i potser a vegades sense raó acabo mostrant-me bel·ligerant , ella m´ha acabat portant fotocopiades i per què les publiqui en aquest blog totes les veritats i mentides de la reforma laboral , i més venint d´ ella , treballant a la secció de laboral de Totgestió . Tothom manipula l´ informació en funció dels seus interessos ? .
 D´ altre forma i per no donar-li la raó i per voler donar a conèixer aspectes diferents de la vaga us vull , això sí , explicar que  dissabte a la nit , la seu abandonada de Banesto a la Plaça de Catalunya a Barcelona va ser ocupada per  organitzacions anti sistema , lluitant a favor de la vaga , però denunciant la conxorxa sindical per part dels dos sindicats majoritaris . La representant de dits col·lectius afirmava a la televisió que com podia fer vaga un aturat , una treballadora de feines de casa o cuida gent gran ? i denunciava la precarietat de 9 de cada 10 contractes que són temporals . Avui per això , la premsa s´ ha esmerçat a publicar que el centre de Barcelona va ser el caos degut als anti sistema , són tan crítics amb els grans dirigents de la banca , on la població mundial contribuent ha aportat la mateixa , i superior , quantitat de diners mai repartida a l´ història del món per reduir els seus grans desequilibris financers i mai quan s´ ha demanat , per reduir  la pobresa al món ? . 
Avui amb la Carme i jo ja no hem discutit , però tampoc m´ ha parafrasejat els titulars dels diaris LA RAZÓN , La GAZETA  o EL MUNDO  , fins i tot els diaris pseudo sociates rebaixaven l´ èxit de la vaga o com ahir Duran i Lleida li feia la rosca  a Zapatero a la sessió de control del parlament  dient-li que l´ èxit de la vaga seria no la quantitat de participació en dita , si no la capacitat de rectificació per part del govern amb polítiques que ells no compartien , ara també els demòcrata cristians són socialistes ? . 
Una vegada més , aquest temps que per a mi és tan important , continua impassible donant la raó al que no raona i perjudicant al mateix de sempre . Per què ?

1 comentari:

  1. Kiko, jo no vaig fer vaga per ser serveis minims, però tampoc hauria fet, a mi en van dir a la feina que em treurien 250€ i no m'ho puc permetre tinc hipoteca i també descendència. I jo tinc fotos del teu pare i el meu fen vaga i la pancarta deia "Trabajadores de I.V.I en huelga legal, para evitar el paro y despido de 30 compañeros. Solidaridad". Però eran altres temps i tu ho saps igual que jo.

    ResponElimina