dijous, 11 de novembre del 2010

Evidències

Davant i arran que el partit per antonomàsia es jugarà el dilluns , el Barça - Madrid de la temporada 2010 / 2011 serà el primer de l´ història jugat en un dia laborable , si és que hi ha algú que em pugui dir el  contrari que calli ara mateix i no digui res per sempre ... , s´ obren un munt de preguntes que no sé si ens hem de formular ara o  ja ens les havíem d´ haver formulat amb anterioritat . 
D´ entrada hi haurà molt aficionat que en culparà al President de la Generalitat , José Montilla , o al director general de Mediapro , el Sr. Jaume Roures ( advocat i íntim amic d´ en Johan Cruyff com també d´ en Joan Laporta ) , però jo no buscaré culpables amb nom i cognom i intentaré fer-nos pensar a tots plegats del rebombori que s´ ha creat envers la data i celebració del partit .
D´ una banda hem d´ entendre que les eleccions a la Generalitat de Catalunya són la representació democràtica , fins al moment , per tal d´ emmirallar-nos  com a poble , escollint els nostres governants , fins que no tinguem sostres de poder més alts . D´ altra banda aquests governants que hem escollit amb anterioritat , ja sabien a l´ agost que el clàssic es jugaria el 28 de novembre . Ja que la Santa Seu amb anterioritat també havia mostrat les seves cartes per aterrar a Barcelona , i per no recaure en més missatge subliminal per no entorpir la campanya , els nostres dirigents ho tenien bastant fàcil per triar . Algú encara dirà que la primera setmana de desembre cau en pont , però també aquí volia arribar per fer reflexionar a tothom de què hagués passat , i amb conseqüència , si el clàssic s´ hagués jugat el diumenge a la nit . De fet , als polítics els hi fa por pensar que Catalunya es mobilitzaria abans per un partit de futbol que per triar els seus representants , saber qui és el guanyador i escoltar les primeres paraules del nou President de la Generalitat , això fa que pensem en el rera fons sociològic de per què la gent està tant desencantada de la política .
Els cadira calents , a veure-les venir un cop haver cagat la data de la celebració , al·leguen a motius de seguretat , sabedors de què passi el què passi i indiferentment de qui guanyi , tant abans , com després , també escalfaran la cadira del palco del Camp Nou .
És trist , jo mateix per una banda com aficionat penso que un Barça-Madrid  , Madrid-Barça en segons quins dies ja no és el què podria ser , en aquest aspecte coincideixo amb Valdano , tot i considerar que la tornada del partit de Champions no ens afavoreix , però d´ altra com a ciutadà i també amb certa dualitat penso que és important anar a votar i al mateix temps voldria manifestar el meu malestar no anant-hi ; traduint aquest malestar general de la societat envers la classe política dirigent amb una alta abstenció , l´ abstenció activa com a acte de reivindicació .
Pot ser en aquest aspecte , les meves valoracions finals s´ assemblen al conglomerat social del ciutadà Català i les repercussions que comporten el no prendre decisions en moments determinats , per això possiblement estic com estic com a Kico Casadevall , i estem com estem com a País .    

2 comentaris:

  1. He de dir que abans i amb anterioritat s´ han disputat dos clàssics més en dilluns , un l´ any 1964 que va guanyar el Barça 2 a 1 tot i que abans es va avançar el real Madrid amb 0 a 1 , però al final remuntant el gol amb dos més de Zaldua i Puskas , i l´ últim clàssic amb dilluns el va decidir Asensi l´ any 1976 . Ho sento ....

    ResponElimina
  2. www.diarioyoya.com/2010/11/12/el-tiempo-en-sus-manos/

    ResponElimina