dimarts, 2 de novembre del 2010

Incongruències

Passar el temps en un hospital quan tens una canalla ingressada et fa fer un munt de coses imprevisibles què et pensaves que mai faries i que no podries fer estant en un hospital públic .
La canalla és molt soferta , i això suposa que al llit és molt difícil que s´ hi estiguin . Passejar per totes les plantes de l´ antic hospital , antic és un dir , per què l´ hospital general de Manresa d´ antic no en té gaire  , et fa veure la quantitat de malbaratament que l´ administració pública fa en els seus edificis oficials i d´ atenció al ciutadà .
Al Patufet i pots veure moltes coses , també incongruents , que fan que et miris el pseudo diari més aviat com un full de propaganda interessada i al millor postor que res més , però quan hi veus a primera pàgina , més dos i tres , que la consellera Marina Geli diu que s´ han acabat els diners per continuar endavant les següents fases de l´ Hospital General de Manresa , penses en l´ absurditat d´ haver-ne començat les obres veient la quantitat d´ ales i habitacions buides i plenes de mobiliari abandonat que fan recordar-te al tètric Hospital fantasma de Terrassa .
D´ altre banda quan tornes a veure al pseudo diari que independenment de que si l´ Ajuntament de Manresa rep els diners o no per la segona fase de l´ hospital , mentrestant s´ organitzen visites de portes obertes per veure les faraòniques obres de la primera fase , fa que et vinguin al cap que aquests que vindran ara , aquest próxims mesos a convèncer-nos per què els votem , viuen en un món de llaminadures on només ells viuen la demagògica realitat que professen .
Avui , el director general de l´ Institut Català de la Salut , el senyor Francesc Brosa , ha aprovat noves mesures per arribar a estalviar més de 6000 € per mes a cada hospital general degut a la crisi . Entre les noves mesures aprovades hi ha l´ ordre de no canviar els llençols i coixins fins ales 48 hores , en comptes de 24 h ,  i que les ampolletes d´ aigua seran de pagament . M´ ha fet molta gràcia , el meu fill Joan i jo el podíem haver ajudat a prendre noves mesures per l´ estalvi . Si hagués estat amb nosaltres tot el pont de Tot Sants a l´ Hospital , hagués vist com la planta 2 de consultes externes de la nova ala de la fase 1 , restava il·luminada tot el pont , acompanyada dels monitors de televisió d´ última generació . També hagués pogut anar tranquil·lament amb xancletes , pirates i màniga curta per l´ hospital , tot i havent-hi canalla i gent gran , les climatitzacions i l´ optimització de l´ estalvi energètic es pot fer per sectors . També hagués vist com en moltes habitacions s´ amuntonen armaris , cadires , material ortopèdic i demés fauna hospitalària prèviament finançada per nosaltres mateixos . 
Per contra podria dir que he vist les urgències com les Rambles , és veritat que nosaltres trepitgem les urgències cinc vegades més que els ciutadans del Regne Unit o Suècia , però torno a riure i penso en l´ avi de l´ Alzheimer i la raó que tenia quan va proposar el co finançament de les visites , i no se li va fer cas , potser si això s´ hagués aplicat amb anterioritat molts de nosaltres trepitjaríem les urgències quan cal . De fet Maragall ja va aconseguir l´ euro aplicat a l´ impost dels carburants . Tot i així el senyor Brosa ignora i pren la decisió de penalitzar la comoditat en comptes de revisar in situ el malbaratament del seu desfenestrat departament . De fet podria demanar-li a l´ alcaldessa de Santpedor , la Laura Vilagrà , ara que està ingressada a la mateixa planta que el Joan , a veure quina opinió en té al respecte de la retallada simbòlica però evident de drets adquirits socialment . 
Segurament , quan aquesta colla de vividors perdin la seva cadira calenta , i els escurçons , garses i demés feres  famolenques de poder vulguin semi o privatitzar totalment la sanitat pública , sortiran amb la cantarella  de  que ells ja ho volien evitar , o ells ja ho volien fer .
Quan tinguem l´ oportunitat , i com d´ altre forma , aquests cadira calenta no han de defendre els seus votants com fan James Cameron o Barack Obama , fent reunions a tort i adret quan hi ha eleccions , hem de recordar-los per què estan allà , per què estaven allà , i per què no hi tornaran a estar .
http://www.lamalla.cat/infolocal/catalunya_central/article?id=415149

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada