dijous, 18 de novembre del 2010

Terra de Maquis

Mira que m´arriba agradar la política , però estic tant desencantat , que ni l´ anunci porno de la Nebreda , ni el plaer de l´ orgasme del PSC , les declaracions del Joan Puigcercós , amb raó , però no en la forma , ni el maleït joc de la dona que no mou el llavi superior , ni poder assistir ahir al mercat de la Font del Capellans per a veure si em trobava l´ Anglada per dir-li que ja no queda ningú químicament pur , no em motiva per fer articles al blog , tot i que és una font inesgotable d´ informació , la campanya electoral ja no és el què era , el val tot em comença a semblar amb d´ altres aspectes de la vida quotidiana que hem anat comentant amb anterioritat , que passa per sobre de segons què no és legítim .
Avui val més que us parli d´ una iniciativa a través de l´ empresa privada Outcat  , aquesta empresa ha desenvolupat un producte molt interessant , que té finalitat turística i que s´ anomena Terra de Maquis .
L´ activitat consisteix en fer la Volta al Bages amb bicicleta tot terreny  ( BTT ) , per aquells municipis i espais on hi ha documentat el pas dels maquis . L´ element més diferenciador d´ aquesta volta és que la majoria de camins pels quals transcorre la ruta són corriols de muntanya i el 80% de la ruta passa pel Cardener . Els participants poden realitzar l´ activitat durant tot l´ any , allotjant-se i menjant en establiments propers per on passi la ruta . A més a més un cop a l´ any ( possiblement al Juny ) es farà una competició durant dos dies .L´ entitat que gestiona el mateix projecte és Outcat .
El Consorci de promoció turística del Cardener , http://www.elcardener.com , consorcicardener@diba.cat , hi participarà en el desenvolupament del projecte en els següents aspectes : contacte amb els empresaris ( d´ allotjaments i restauració ) de la zona , en la comercialització del producte i la promoció de la ruta .
Si algú no ho sap , el Consorci de Promoció Turística del Cardener ( encara que no ho sembli aquí els diners s´ empren bé ) participa amb el Consell de Promoció Turística de L´ Alt Berguedà , el Consorci de Promoció Turística del Parc Fluvial i el Consell Comarcal del Berguedà , en el projecte Territori de Maquis , que compta amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica i del Departament d´ Interior , Relacions Institucionals i Participació . El projecte s´ inicia amb la Museïtzació de l´ espai conegut com a Museu de Maquis a Castellnou de Bages , amb la qual ja es compte amb finançament suficient per la seva execució .
És important i vital que la creació d´ aquest producte turístic entorn d´ aquesta temàtica , sigui identificada com un recurs intangible per conèixer la Catalunya Central .
Properament a la pàg web del Consorci , serà publicat el projecte al detall , i els recorreguts concrets per tots els municipis on passa la ruta , també en la mateixa web es podrà palpar les sensacions tingudes realitzant tot el recorregut , així amb les opinions dels participants es podrà millorar la rura i els possibles defectes d´ ella .
Si algú necessita el roadbook de Terra de Maquis es pot dirigir a mi al correu electrònic 23franc@teleline.es , i li adjuntaré en format PDF .
ja ho sabeu , si voleu saber on va morir Caracremada , les tombes de La Mussarra o demés aspectes ja ho sabeu . 
Pedals i Salut !!!!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada