dimarts, 28 de desembre del 2010

Gests


Quan l´ Obama va col·locar Joe Biden a la seva dreta , o quan Sarkozy va col·locar a Rachida Dati en el seu govern , feien gests per anar més enllà del què significa la política simple . En la política els gests són molt important , però els gests acompanyats de fets encara ho són molt més . Per això i amb d´ altres exemples , com el del mentider eficient  per simpatia , que va anar enunciant frase rera frase lapidària per caure en el seu error més absolut : " apoyaré la reforma del ...." , " en mi gobierno nunca van ha haber recortes sociales "   , segurament estigui , o cada dia parlant amb Artur Mas , o directament ha fitxat al director de campanya del Noi de la Laca . Ahir l´ Artur va tornar a guanyar la partida als seu més acèrrims detractors , jo entre ells dintre , i va fer una presa de possessió a l´ altura del país on vivim , plena d´ emotivitat , amb un discurs sense escriure i partint de quatre notes , mostrant la màxima educació i solemnitat al President sortint de la Generalitat . Però aquí no acaba tot , la formació de les noves conselleries també han donat un bon cop de ganxo als més encapsulats partits que deien que eren els més progres del món , i s´ ha vist que el govern d´ un país també es pot formar amb tres conselleries amb persones que provenen de l´ independència i el treball objectiu i  contrastat , juntament amb gent que prové del partit de l´ oposició , en aquest cas Ferran Mascarell ha estat el fitxatge estrella del nou govern .
Avui al matí escoltant l´ entrevista a Miquel Iceta  al Món a RAC1 amb la Núria Riquelme , he vist que el dogmàtic i nan pensador-salvador de les nostres esquerres es mostrava disconforme amb la decisió acceptada per l´ anterior ja conseller amb el govern de Pasqual Maragall , desfrenestrat per ells mateixos i ara no acceptant que pugui continuar una tasca que amb prou feina va començar .
Les paraules del savi nan pensador-salvador han demostrat una vegada més que el resultat de les urnes no han servit per alliçonar a la gent amb els deures que ha de fer a casa seva i  possiblement l´ idea que teníem de segons quins partits potser és la d´ altres , així frases com les d´ algun dirigent socialista manifestant que Mascarell era un mercenari i traïdor , denotin que l´ encapsulament i el dogma d´ un partit el situï a la cua de l´ auto crítica per refer el seu pensament i direcció com a partit .
Està clar que encara no podem llençar campanes al vol , i haurem d´ esperar els 100 dies de rigor per veure com aquest nou govern navega en aquest present incert , però de la mateixa forma que li donem un vot de confiança per tirar endavant , hauríem de veure per altra banda gests i fets en d´altres formacions per acceptar realitats que els ciutadans ja hem copsat . 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada