divendres, 14 de gener del 2011

Cementiri d´ elefants

Dintre d´ aquest any passat hi ha hagut molts mesos on la segona i la tercera preocupació dels ciutadans de la Península Ibèrica ha estat la classe política , no és per més després de veure els dos gerros xinesos que cobren 200.000 i 180.000 € respectivament en diferents empreses energètiques , Iberdrola i Endesa , a part de cobrar la pensió vitalícia que aporta l´ Estat per haver estat Presidents del Govern .
Continuo pensant des de la meva profana ignorància , que la classe política dirigent no ha après o no vol entendre , que cal un canvi en la manera d´ exercir la política per què el poble la faci seva  i així l´ indiferència latent sigui transmesa directament amb l´ apropament de polítiques concretes d´ àmbit col·lectiu que acaben millorant la personalitat individual . 
La política m´ apassiona , però sempre acabo tenint una visió particular i deforme de la realitat que fa que jo cregui que tinc tota la raó i que els demés d´ equivoquen , és així com també l´ exerceixen els polítics que veiem al dia a dia ? o si més no , és així també com acaben els altres més llunyans ? . 
L´ apassionament per la política no ha acabat de quallar positivament en mi , des del primer acostament a la seu del PSC de Manresa , i veure com es cuina una llista municipal , l´assistència a reunions de l´ anomenat Fòrum que va acabar en la llista del Grup Unitari que va acabar governant conjuntament amb el PSC l´ anterior Consistori , fins a les últimes propostes per assistir a reunions de diferents grups i de diferents tendències , com la de la CUP , o com la d´ un grup d´ independents sense militància política  .
Potser aquesta por al què pugui ser la realitat és la què igual no m´ ha fet donar el pas endavant , a vegades també penso que al conèixer a tanta gent , a tanta gent diferent , potser triar una opció fallaria tot el ventall proper i deixaria de ser la persona que sóc , pel sol fet de triar potser acontentaria algú i decebria a d´ altres .
Independenment d´ aquests pensaments , aquesta setmana hem pogut veure que el Grup Unitari d´ Artés s´ ha prestat a mantenir un comunicació oberta a tots els vilatans per tal d´ afrontar un nou canvi a l´ alcaldia d´ Artés , http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/16148/trobada/art/vertebrar/alternativa/govern/municipal , per poc que pugui intentaré anar-hi per veure com es presenta la qüestió , però això sí , crec que cal remarcar diferents punts de vista que aconsellen a la reflexió general per part de la desfenestrada classe política dirigent i no dirigent . Una , que cal entendre que el canvi proposat a nivell nacional denota que els ciutadans encara són sobirans per decidir , abandonant a propòsit ideals , l´ opció millor per realitzar canvis a qualsevol nivell . I segon , que les formes per transmetre la política s´ han d´ adaptar als nous temps i a la nova conglomeració de la societat . Per això i penso que és important recalcar que demà viurem , tot i ser una nova forma d´ aproximació de la política a l´ Artesenc més proper que  tradueix  l´ última idea que aporto , una nova interpretació d´ un vell discurs , d´ un vell elefant .
Demà si tinc l´ oportunitat i puc transmetre-ho , vull que algú del Grup Unitari em doni un raó explícita per què l´ acompanyi en la seva llista , estic obert a formar part d´ una nova construcció de la política municipal si la raó donada públicament pels caps visibles del Grup Unitari em comporten una concepció clarivident de la vida política Artesenca , sempre que ells ho vulguin i ho creguin adient , és obvi .
Costarà molt , per què d´ entrada , i així ho crec , el cap visible d´ aquest parlament tornarà a demostrar la seva mateixa fluïda riquesa semàntica pel què fa als discursos públics , i la seva poca vida pública Artesenca podria quedar danyada amb una sola pregunta de vida social . Actualment és més important en la vida política tenir un perfil  Sí Sí - Ya Ya , i així ho han demostrat les últimes eleccions passades . 
Sí , serà difícil entrar en una visió positiva des de la meva deformitat teòrica , però tot i les noves formes i intencions de la formació política , el cementiri d´ elefants és visible . 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada