dijous, 27 d’octubre del 2011

El Temps

Com ja he comentat infinitat de vegades , aquell tros de totxo que vam tenir per president de l´ Estat Espanyol , el què ens va dur a la guerra de L´ Irak ,  va dir després que podia veure el vi què fes falta per poder conduir , i què va afirmar , va afirmar : que el canvi climàtic era una moda .
El dilluns va ploure una mica , avui ha plogut bastant , i la veritat , com per sorpresa i en contra de tot sembla que la gent s´ ha posat contenta , per què de fet feia un munt de temps que no plovia i el què va fer el dilluns no va servir ni per treure la pols .
La inestabilitat meteorològica arreu del món ens hauria de fer re conduir polítiques que influeixen directament en  el teixit de l´ economia productiva .
En un país com el nostre només heu de veure la quantitat de persones que mou un programa infame  com el de TV3 " caçadors de bolets "  , que fa que any rera any hagin de fotre fora a 50 persones de St. Jaume de Frontanyà per l´ avarícia ufanosa de obtenir el preuat fong , o fer moure la quantitat de gent que poblarà aquest cap de setmana llarg del Baix i Alt Berguedà pel sol fet d´ haver plogut avui , l´ autovia anirà d´ allò més atapeïda , tot això pel sol simple fet d´ anar relacionat amb el temps . No cal que parlem del espàrrecs de marge , de les múrgules , les pinyes o les castanyes ... 
De fet i mirant-ho des d´ una altre perspectiva  , sense el punt de vista medi ambiental ni econòmic , les persones que vivim a Catalunya som d´ allò més rares , el temps forma part important de la nostra vida , no el temps material al què em refereixo moltes vegades odiant-lo , molta gent vinguda de fora aquest últims anys se n´ ha adonat , com és que ens importa tant ? , per què quan surt el Melcior Mauri a TV3 ens enganxem al televisor que dóna gust ? . 
La veritat és què no ho sé , i jo en formo també part d´ aquests 6 milions de obsessionats mentals que prenen el temps com una religió per saber el què faran i el què deixaran de fer . 
Si totes aquestes persones que ens afanyem tant després del telenotícies a percebre el nostre estat anímic a través de les ones televisives , prenguéssim mesura i cura del valor del què ens envolta , possiblement afirmacions com les que va dir el del mostatxo , passarien invisibles i serien ignorades pel seu baix valor informatiu .
El temps importa , i el medi ambient va lligat a ell , si nosaltres no tenim cura d´ ell , ell ens engolirà completament . 
Per tal de què això no passi ja fa dos anys que l´ ONU va avisar que de no prendre mesures en aquell moment  , el mal ambiental i econòmic era inevitable .
De fet ja ho hem vist i continua , volcans que erupcionen a Islàndia , ara fa res a l´ Illa del Hierro , pluges i inundacions en llocs on no voldríem , nosaltres desitjant aigua .
Com que estem en temps de retallades potser el temps es prendrà un temps de retall i començarà a eliminar el que realment sobra de debò , ja ho sabeu el dit : la naturalesa és sàvia ! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada