divendres, 8 de gener del 2010

Citizen Kane

http://es.wikipedia.org/wiki/Citizen_Kane


La gran pel·lícula d´ Orson Welles que ens va fer descobrir la llum entre la foscor en part per  la seva posada en escena i innovació que va crear en el seu moment , ens parla bàsicament mitjançant flashbacks , de l´introvertida i excèntrica vida d´ un multimil·lionari del món de la comunicació, i em serveix de comparació per tots els  Citizens Kanes que pul·lulen  , i no ho saben , per el nostre poble d´ Artés . N´ hi ha ,  i molts ! , i a la Casa Consistorial n´ està ple . El més agoserat ( Ja ho posa en la seva carta als Reis Mags ) de tots , crec jo ,  a l´ hora de manifestar la demagògia política existent en el municipi i el que viu més submergit en el seu món , és en Roger Genescà , aquell sots - alcalde de baix perfil polític i d´ un coeficient intel·lectual per sota de 42 , que també escriu cartes als Reis , com jo ( ? i ! ), i que demana coses que ens demostren una vegada més que els 23 anys de caciquisme , clientel·lisme i amiguisme que ha practicat CiU al territori Català , no ha servit de res per esmenar errors . Diferenciar les polítiques Nacionals de les polítiques Municipals copen el primer error d´ un mal anomenat Caracremada , com és possible que utilitzi el nom del maqui com a nickname ? vergonyós !! si en Caracremada resucités tornaria a la tomba de pet per no veure com un demòcrata-cristià malgasta el seu sobrenom  . Els problemes individuals acaben sent col·lectius , i els problemes col·lectius : individuals  . La diferenciació d´ aquests precissament ha fet que els polítics governants , abans i ara , no ens demostrin amb claredat objetius de societat a aconseguir , fent que fa que la ciutadania s´ aparti i es distanciï d´ ells .
Una de les altres coses on pretén alliçonar-nos Roger és amb l´ única i veritable nacionalitat adquirida per part de CiU . CiU és l´ unic partit que defensa Catalunya , CiU és l´ unic que us defendrà , CiU és l´ únic de tot ...  Amb quin dret s´ apropia d´ aquesta única legítima defensa del nostre poble , maltractant altres partits que no han demostrat casos de corrupció , com el Cas Pallerols , Cas Casinos , Gran Tibidabo o Cas Pretòria ?  Precisament ell no ens pot donar exemple de que la gent a nivell nacional , ni local siguin honrats , honestos i treballadors : algú sap com construir un bloc d´ apartaments en un lloc on havien d´ anar equipaments municipals ? algú sap com s´ aconsegueix un milió d´ €uros per sortir amb fiança de la presó ? .
Primer va ser Yoda , llavors el Noi de la Laca  , tots saben domesticar molt bé a aquests noiets que sembla que mai hagin trencat un got , i que no tenen la capacitat moral d´ aguantar-te la mirada , ni de dir-te adéu  quan van pel carrer  , això sí , cal diferenciar els ciutadans de primera i els de segona i sobretot si ets un pota negra .
El què gairebé ja ratlla l´ absurd és demanar al ciutadà del poble que mantingui la calma de cara a noves i properes obres , i més havent vist els 140.000 € ben gastats en el Passeig Diagonal . A més de no aprendre de les lliçons apreses de la bombolla immobiliària : després de veure la gran quantitat d´ edificis fantasmes i de cases i pisos per vendre al nostre poble , ara dedicarem pressupost i esforç municipal a urbanitzar un altre " pelotazo "  efectuat en el seu moment pel govern de Si Si Ya Ya  , Els Roquinyons . Almenys tindran feina els mateixos de sempre ( Grup Soler , Seubas Salvans , Vilà Vila ) i no farà falta crear una UTE amb empreses del poble i així es podran morir de gana definitivament .
Veritablement , com un amic em deia ningú és posseïdor de la veritat , però refutant els fets és molt més propera .






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada