dimecres, 10 de febrer del 2010

Deformitat de l´ uniformitat


Hi ha vegades que les persones tendim a ser mono temàtiques , comencem parlant d´ un tema per qualsevol tipus de relació o tant sols per culpa d´un assumpte banal , i l´ acabem repetint fins a la sacietat . Sí , possiblement en segons quins temes , i més si són de tipus polític , i t´ agrada parlar de política , acabes furgant en el què més dol de l´ adversari polític . Però de vegades , i molt freqüentment últimament , la mala gestió econòmica de molts consistoris municipals són en boca de tothom , aquest passat diumenge en vam poder veure varis casos al programa 30 minuts de TV3 , el de Rodà de Barà , el de l´ Ajuntament de Pinós al Solsonès , o el de El Hostalets de Pierola a l´Anoia , ens evidenciaven com no s´ ha de treballar en un consistori municipal per acabar tenint teranyines a la caixa forta . Aquí a la vora tenim exemples com els de l´ Ajuntament de Moià , amb un dèficit municipal de 3 milions d´ € .
La meva pregunta de la meva petita i recargolada ment d´ un profà ciutadà d´ a peu és ? : D´ on s´ ha tret el capital afegit de la sobrevaloració de l´ obra del Passeig Diagonal ? .
Quan li costarà al vilatà Artesenc la poca planificació municipal a l´ hora de dur un nou projecte municipal ? .
Quina relació hi ha entre economia , bellesa , estètica i entre funcionalitat , execució i  projecte ?
Potser les poques coses que demano només les hagi trobat al blog Visivilidad Variable , on ens explica amb ets i uts , tot lo relatiu al l´ encariment de l´ obra  . 
Amb aquesta gran obra , que segurament abanderarà el pròxim programa de la Fira , no hi veig cap tipus de benefici resultant de cara a l´ Artesenc . L´ obra ha estat mortalment encarida , la possible solució d´ un Passeig que sigués per què el vianant d´ a peu en gaudís totalment s´ han esvaït : el Passeig sembla un multi aparcament en bateria , sí que descongestiona l´ artèria principal , però carrega l´ aparcament lliure i sense control , estretint  la sensació d´ amplitud que havia tingut sempre . El pulmó verd que s´ hagués pogut aconseguir no ha estat realitzat , i els arbres que s´ han plantat ni són espècies autòctones del país , ni donen sensació de Passeig que possiblement tots hauríem volgut . 
Potser l´ economia municipal i la perfecció de l´ estètica , o sigui la busca de la bellesa que tant s´ ha buscat des de temps immemorials , no sigui possible en el món d´ avui en dia  , però després de veure l´ obra , ni en Norman Foster , Calatrava o Moneo ens haguessin cobrat tant per un projecte i una execució total de la mateixa .   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada