dilluns, 15 de febrer del 2010

Llei de prevenció de riscos laborals


Els treballadors que encara tenim la sort de treballar i les empreses que per sort encara ens donen feina , hem se seguir una sèrie de requisits quan hem de fer feines en edificis en construcció o si hem d´ efectuar obra pública . A part de complir amb tot el Pla de seguretat , per part del promotor o constructor , les empreses que treballaran e dites obres es poden adherir al pla de seguretat o efectuar-ne un altre per el seu compte .
El què podem veure últimament al poble d´ Artés es converteix en un greuge comparatiu , i deixa molt que desitjar del seguiment estructural i tècnic de les obres , que realitzen la brigada municipal , per part dels tècnics municipals . Ara hem pogut veure a l´ inici de la Carretera de Sallent , on hi ha el quiosc de l´ ONCE , que ja que l´ Ajuntament no pot donar les petites obres a constructors d´ Artés , serà que no ho necessiten , pobrets ... les duu a terme la brigada municipal sense cap tipus de protocol d´ actuació de cara a la llei de prevenció de riscos laborals que totes les empreses han de complir . Per lo vist l´ Ajuntament s´ ho passa pel forro . L´ obra no està degudament senyalitzada , l´ obra no està degudament tancada amb reixes de protecció per a vianants tipus " Rivisa " per cada cantó , no hi ha accessos per a vianants a cap de les dues parts laterals de l´ obra , l´ obra no està degudament senyalitzada amb senyals lluminosos verticals per als vehicles , l´ obra no està senyalitzada amb plafons d´ informació dels treballs que s´ hi duran a terme . Segurament encara em deixo coses , i és que el curset de recurs preventiu que ens van obligar a fer ja fa un any i mig s´ esvaeix del pensament per moments , i el què no acabo d´ entendre és la diferent manera de veure les coses si les fa un promotor privat o si les fa el mateix Ajuntament , és trist però estic segur que si l´ obra l´ hagués fet el Lluís Comallonga , el Secundí , el Valentí Altarriba o qualsevol altre constructor , li haguessin fet seguir totes les directrius que estan marcades en aquests casos . Jo sóc més mal pensat i crec que tant sols amb el què val el projecte de seguretat , s´ ho estalvien per no fer pujar més el pressupost municipal i per la meitat de preu ho fa aquesta colla de paletes que el contribuent paga .
Em pregunto si ara que Cots i Claret no es pot fer càrrec del milió d´ €uros que li demana l´ Ajuntament per fer-se càrrec de l´ urbanització dels Roquinyons , ho durà a terme també la brigada municipal , o oferiran una UTE municipal als constructors d´ Artés que en el seu moment no es proposà per l´ obra del Passeig Diagonal . Això sí , complint la llei de prevenció de riscos laborals , i les ISO 9001 i 9002 , i què més ? .  

1 comentari: