dijous, 7 d’octubre del 2010

YOYALODIJE

No , no em refereixo al magnífic blog que parla de l´ actualitat blaugrana , http://www.yoyalodije.com , ara re convertit en http://www.diarioyoya.com ; jo ja ho vaig dir que calia tenir un Jaume Biarnés a l´ armari de la cuina , http://kicocasadevall.blogspot.com/2009/10/cal-tenir-un-jaume-biarnes-l-armari-de.html , i realment , i no us creieu que ho dic per ser igual que el pilotes del Laporta que imiten a Ona fm , és veritat , el Jaume Biarnés és un crack !!! . De fet es difícil no trobar una recepta bona , si et passes tot el dia buscant i inventant , fent barreges i poti poti , amb una feina que t´ agrada i amb recursos il·limitats ( ? ) .
Alícia , ens agradi o no , comença a ser un lloc de referència  en el món mundial pel què fa a investigació gastronòmica . La seva investigació es basa en dos punts : 
primer  la recerca , que no arriba a ser una recerca finalista , o el què us he dit abans , amb recursos a dojo .
segon  La Salut i els hàbits alimentaris , diguem ne que intenta ser una pota sanitària de la salut .

Dintre dels àmbits de salut alimentària on ha funcionat més la seva recerca , Alícia destaca per :
a) Protocol per a celíacs
b) Col·laboració amb l´ Associació Espanyola contra el càncer
c) Avenços en les dietes per l´ elistomia
d) Protocols per l´ alimentació diabètica
e) Tallers infantils 

Però al què anàvem , el passat divendres dia 1 d´ octubre , en Jaume Biarnés en va oferir un altre recital d´ innovació , després de l´ obertura del taller didàctic organitzat per segona vegada durant la festa de la verema  amb una garlamenta inusual o usual ? , del repudiat de la seva mateixa caixa però ara president de la D.O. Pla de Bages , Valentí Roqueta , el gourmet en qüestió va començar com no podia ser i igual que l´ any passat amb una sangria del Pol Nord , la sangria no us ho perdeu estava feta amb un 5 merlot d´ Abadal , i com va dir Ferran Adrià en el seu moment només hi ha 4º que diferencien una sangria normal d´ una del Pol Nord . Seguidament el  científic va explicar-nos de la dificultat de treballar amb textures per al vi i que és molt difícil fer elaboracions dolces , això sí , es va treure de la butxaca i a través d´ una recepta d´ Alain Ducat , una mousse de vi blanc amb gelea de Synera ( Abadal ) els ingredients eren vi blanc , nata i ou a partir de la recepta del cuiner francès . Quan us parlava de científic ho deia per la descoberta constant pel què fa en la innovació de textures , però sobretot per l´ aplicació de mètodes que a vegades s´ empren en l´ indústria o serveis i que acaben desembocant en l´ elaboració de plats , així , la liofilització és un mètode que s´ utilitzava en el seu moment per fer deshidratacions en fred , i que actualment no més de 50 restaurants al món utilitzen . A través d´ aquesta deshidratació en fred , en Jaume Biarnés ens va preparar un Sidral de vi , o sigui pica pica , a base de pols , aroma , àcid cítric , sucre , un agent de càrrega , amb el magnífic 5 Merlot d´Abadal+vi Don Simón ?. L´ aparell anomenat Rotaval permet fer moltes aplicacions culinàries , i així se´ns va demostrar fent-nos veure un seguit de receptes .
Una de les altres coses que potser no he esmentat quan valorava la recerca d´ Alícia , era la recuperació de productes autòctons de la comarca del Bages , és el cas de l´ albergínia blanca . Aquesta recuperació de verdura , va fer que ens preparés una melmelada d´ albergínia blanca amb vi Bernat Oller i acompanyat d´ un borrego del sant pare .
Dintre de la promoció engegada en el seu moment per la mateixa fundació Alícia per la promoció del vi dolç , dintre de la campanya " Vi dolç com la mel " , se´ ns va oferir un mató cremós  amb mel d´ Alícia , la veritat és que el plaer de menjar gaudint de les diferents textures aportades a la taller va acabar amb una llaminadura de vi . Així va acabar el segon taller del Jaume Biarnés , expectants a les noves propostes de cara l´any següent , el meu cunyat Manuel i jo , vam remullar els llavis amb força cava , Artium i vam acabar amb Gibert , i vam sortir més tard que les autoritats , us ho creieu ? . 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada