dijous, 5 de maig del 2011

El Resquemor

Avui , em sembla , a les dotze de la nit comença la campanya electoral , està clar que jo no tinc ni la capacitat ni els medis per denunciar o dir com no es segueixen les normes de la llei electoral  , com ha passat entre el PP i el PSOE arran de diferents missatges llançats a través de la xarxa i de la propaganda que s´ ha penjat a Sevilla mentre s´ està celebrant la feria d´ Abril . Però , si que puc denunciar i amb la veu ben alta i la boca ben oberta , que com a contribuent i com a ciutadà , em sento totalment disgustat quan veig la maniobra i la pinça a la què CiU d´ Artés ens vol acabar portant . Veritablement creieu que regalant una immensitat mai vista de globus , de bosses de regal , o pel simple fet d´ estar a tot arreu a on estava jo , es guanyaran més vots , o canviarà l´ actitud envers al primer candidat de CiU ? . Sí , realment i gairebé sense creure m´ ho , aquest cap de setmana hem vist que hi ha una persona que és igual d´ híper activa que jo , a qualsevol lloc a on anava ell estava allà . Sí , realment semblava el 29 , aquell autocar de línia regular que donava més voltes que el Francisco Camps a les falles . A primera hora quan em pensava que la xurreria del costat del pavelló estaria oberta , i per més inri estava tancada i vaig haver de fer la segona volta a la fira després del divendres a la tarda amb el Joan , vaig veure com totes les rèmores baixaven una a una i en comitiva cap a l´ acte d´ inauguració de la fira . Després a la trobada de plaques de cava també , a la sortida del ralli 2000 viratges , a la tarda a les sardanes , en tu lavabo , en tu casa , en el coche , feia temps que no veia una campanya tant agressiva . 
Avui per això , i després d´ estar relaxat per què venia de Navàs de nedar a la piscina , i descarregar les tensions més properes , després d´ estar jugant amb el Joan una estona , i marxar de casa per estar també relaxat un altre moment amb els meus amics , m´ he ensopegat amb una , i continua , vegada més , amb la farsa de la propaganda de CiU  , aquesta gent realment s´ han convertit com alguns mitjans de comunicació , que a còpia de propagar la mentida es converteix en veritat . Està clar que tothom té la necessitat i l´ interés per seguir endavant pel progrés econòmic i la qualitat de vida , coses que fins ara CiU s´ ha cuidat d´ anar retallant mica en mica des de que governa a la Generalitat . Per a CiU , aquesta nova legislatura és la continuïtat d´ un projecte començat fa , ells diuen 4 anys , jo crec que fa molt més , i desestimant les adversitats econòmiques actuals , l´ únic que fa i al què aspira és a dotar a la seva part afí del què més sempre els ha interessat : el poder . Qui es creu que els serveis , els equipaments i els espais són prioritat en un discurs de dretes ? .Sí , són prioritaris , però pels amics de la pomada .
És veritat que la majoria d´ ajuntaments han mermat els seus ingressos provinents de les llicències d´ obra , però d´ aquí a obviar que l´ endeutament actual és per la culpa de no haver ingressat aquesta quantitat de diners , fa pensar en la capacitat d´ actuació econòmica dels ajuntaments convergents , com el de Moià , amb un forat de 3 milions d´ € i intervingut per la sindicatura de comptes , o el de Sallent , amb la flamant actuació d´ aquell personatge re convertit en delegat territorial per a la Catalunya Central , al qual no li agrada gens l´ aigua , ni la del seu poble ni l´ embotellada . 
Els ajuntaments de CiU mai s´ han aturat , i faran el què sigui per seguir endavant , tot i la contenció econòmica seguiran invertint en equipaments , o això ens faran creure ,  mantenint els serveis cap al contribuent costi el què costi   . Per això i dintre dels programes normalment ens inclouen obres i millores d´ equipament que s´ han gestat amb anterioritat , o què s´ han fet a corre cuita , traspassant partides d´ un lloc a un altre , i amb el beneplàcit del consistori governat amb majoria .
Totes aquestes actuacions deixen ben palès que d´ una o altra forma i encara que estiguem en aquests temps de tempesta , la gent de CiU són capaços de trobar , furgar , aconseguir , manipular , mentir , obviar , qualsevol forma per aconseguir el seu tresor més preuat .
La manifesta i perversa manifestació de què les millores urbanes , els progressos en àrees d´ educació i cultura o benestar social , denoten una falta de veritat absoluta amb la realitat actual . Hem pogut veure com des del consistori s´ han eliminat elements de fomentació de participació ciutadana que després s´han utilitzat per treure´n rèdit polític . S´ han eliminat  d´ altres elements de participació que inter relacionaven les escoles a través del Consell Escolar , i que la seva mecànica d´ actuació actual no respon a les demandes de l´ educació actual . Per això aquesta audàcia , enginy i decisió , i com si no mesura ( quina paraula tant i tant  Pujoliana ) a la què apel·len , és realment a la què ells es refereixen , si no , d´ altre forma , ni ells mateixos s´ ho creurien , i és per això que realment és tot un repte que tenen per endavant , davant d´ un poble vell i caduc ideològicament . Ens demanaran implicació per part de tots per seguir avançant , però cal que avui més què mai , i en aquest temps , tenir clar el projecte de futur , per què precisament el què tenim ja ho coneixem independenment del canvi de cromos . Només cal veure les quatre fotografies del programa , moltes d´ aquestes obres han estat fetes a corre cuita , però el què a mi realment m´ importa és com que no ha sortit cap fotografia del meravellós ascensor de la carretera de Sallent amb el carrer Hospital . Podem esperar un altre foto muntatge ? , podré pujar algun dia amb el Joan i donar-li les gràcies a aquest element distorsionant , caduc , vell , ranci , obsolet , que aporta personatges de difícil i bona gestió en antics estaments on han estat ?.
Sí més no preocupant , interessant ....   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada