dilluns, 23 de maig del 2011

Lecturas o Lectures ? ( III )

No sé per què m´ agrada tant la política , la majoria de persones profanes que transiten per les brutes voreres del meu poble aconsellen i argumenten normalment que les persones que es fiquen en política és per què en volen treu-re un rèdit d´ algun tipus . Jo intento engolir-ho tot , tant fa que hagi vist el carnet de l´ Assemblea de Catalunya a casa meva , veure reunions del meu pare amb el Ton Cabra , l´ Antonio Egea ( sí el pare del pelut Narcís ) i encara no he arribat a entendre mai si eren reunions del PSAN o reunions sindicals , o haver de transcriure les respostes directes al Josep Paré  per part del meu pare a Ràdio Artés . Això no significa que jo entengui més bé la política que ningú , ni que estigui més preparat que ningú . Les situacions passen i els espais creats es defineixen , algunes vegades per absorció , d´ altres per associació , d´ altres per dissolució i d´ altres per evaporació .
La lectura dels resultats de les eleccions al nostre poble , denoten un afany de canvi . Així , i encara que no ens agrada ni el color polític o l´ ideologia , hem de reconèixer que a la resta de l´ Estat Espanyol també . Per conseqüència i per higiene democràtica , no ens hauria de fer por l´ alternància política en els consistoris , en els congressos i en els demés òrgans de govern de diferent àmbit Nacional i Estatal .
D´ aquí fins a la presa de consciència real del què políticament , moralment i fidelment s´ ha de fer , ha de costar molt , però s´ ha de ser conseqüent amb el missatge que s´ ha donat per no caure en la deforme i enquistada retòrica política actual . Si s´ ha dit que no ets un partit pactista , has de portar-ho a la fi , és difícil , però tampoc es poden ignorar els 784 vots de la caverna . Per higiene democràtica seria bo passar-ho tot per comissió de govern , però també hem de tenir en compte que si li donés l´ alcaldia a Le Subtil , hi ha decisions que es poden aprovar per Reial Decret .
Per això avui i després de la ressaca electoral , molts hauran pensat en la lletra de la cançó : " que hace un chico como tú en un lugar cómo este " .
Jo no sóc profeta , ni ho vull ser , en 24 hores ja hi ha hagut especulacions sobre la Sociovergència , amb anterioritat vaig parlar de la capacitat de governar per part de la CUP , vull creure-ho i vull que sigui possible trencant les paraules del Noi de la Laca ahir a la nit dient que els vots independentistes es refugiaven en la Cup quan es perdia un referent com el d´ ERC . La seva visió és deforme per què tot i recorrent el país no té el contacte que els mundans tenim entre nosaltres , ni l última persona que m´ hagués imagina´t m´ ha dit avui que va votar el canvi !!! Per això , i per creure que el què ha passat no és una cosa residual , està assentant les seves bases i pot arribar a créixer molt més , cal tenir capacitat de governar en tots el espais possibles , però que reflecteixin el neguit de la gent , per no evaporar-te , per no diluir-te  , per que no t´ absorbeixin ......

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada