dijous, 20 de maig del 2010

Aigües Obertes

Estic tan cansat de parlar de política que actualment l´ únic que m´ inspira a escriure ,  són descriure les vivències que tinc o he tingut quan practico alguna classe d´ esport . L´ avantatja que tenim els que practiquem triatló és que podem explicar tres classes de vivències més la de la mateixa prova en sí . Moltes vegades , la gent no ens acaba d´ entendre quan parlant del sofriment explícit del cos en moments de duresa extrema  parles de sensacions de llibertat . Quan t´ expresses d´ aquesta forma , la gent et mira amb cara d´ estranyesa i fins i tot et cataloguen com a freak .
Ho  sabeu quin és el nom del Riu què passa pel mig d´ Olot ? Sabeu que s´ hi fa una travessa nedant al Riu Fluvià ? Sabeu que des de Les Illes Medes fins a la Platja de la Caleta hi ha 1500 mts ? I que mentre nades vas veient els peixos com neden sota teu ? Sabeu que des de Xerta fins a Tortosa hi ha 15.700 mts nedant i que tan sols amb la corrent del Riu Ebre és fàcil acabar la prova amb temps de Matt Biondi ? . 
Una de les primeres coses que vaig fer quan vaig deixar de jugar a futbol , i potser per la tradició que ja tenia del CN Artés , va ser tornar a participar en el Calendari de Travesses en Aigües Obertes que organitza la Federació Catalana de Natació , http://www.natacio.cat/ ,  tornar a nedar a Sitges des de l´ Hotel Terramar fins a l´ Església , nedar a l´ Estany de Banyoles , agafar ansietat per culpa de l´ aigua freda del llac de Puigcerdà , nedar al Port de Barcelona quan encara no s´ havia obert la bocana nova , nedar al Port de Tarragona , el pitjor , més fins i tot que el de Barcelona , amb l´ olor a oli i benzina dels vaixells a la gola .  Totes aquestes travesses formen part del Calendari i d´ altres no , com la del pantà de la Baells , a la qual pertany aquesta foto ( em veieu ) , o d´ altres com les que gairebé es fan a cada població de la Costa Catalana o als llocs on hi ha una mica de bassal per nedar ...  
Aquest circuit , i el no oficial , el recomano a qualsevol que li agradi nedar una mica , et trobes a una immensitat de gent participant a les proves , i llavors , fer-ho en paratges aquàtics que a vegades són de difícil  accés , com és el cas de Les Illes Medes . 
Bé , us recomanaria que  tramitéssiu  la llicència federativa de natació , i prendre part en qualsevol d´ aquestes travesses a mar obert que ens ofereix aquest país , llavors quan algun dia us parli de sensacions de llibertat practicant esport , potser em podreu rebatre el tema .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada