dilluns, 24 de maig del 2010

Forever be the same

Al cap i a la fi , suposo que la majoria de ciutadans es sentiran com jo , aquesta sensació de desengany envers la classe política dirigent , independenment del signe polític i del color governant , no sé si només em passa mi , per molt rar i incomprès que em pugui sentir , però una altra vegada tinc la sensació que a l´ igual que segons quins arquitectes , metges o advocats , la classe política viu a sobre d´ un pedestal , et mira per sobre de l´ espatlla i no viu al mateix món on visc jo . Per activa i per passiva he intentat posar els papers sobre de la taula i intentar evidenciar el per què de les errades en relació a la política estatal , nacional , municipal i econòmica . És difícil de di seccionar la situació , en els tres òrgans de govern hem vist errades de tipus estructural , de tipus conjuntural i solucions no solucions que han tret poca o gens productivitat en els plans d´ ajuda establerts , així mateix , aquesta última injecció de diners ha posat de manifest que la presa de decisions a curt termini , en un mes en el Plan E  , comporta una mala execució  de les propostes finals , no totes però si amb poca productivitat a llarg termini , i el problema afegit de l´ IVA resultant de la construcció de dites obres , en molts casos les UTE o el promotor constructor no disposava del diner per pagar l´ IVA a 180 dies del cobrament .
El titular del diari El País el passat dimecres era prou explícit també , " Zapatero contra ZP " . Les mesures adoptades amb clau electoralista ( ? ) , el xec nadó , els 400 euros de l´ IRPF o fins i tot d´ altre de més aconseguides , La llei de dependència , seran retallades per reduir el dèficit públic que arrossega l´ Estat Espanyol . Jo com sempre , intentant buscar respostes , escolto  a economistes que ningú se ´ ls  creu però que les seves afirmacions cauen com lloses obre de la nostre aburgesada societat . En Santiago Niño Becerra encara pronostica un estiu molt més dur del què hem vist fins ara . El problema fins i tot diu ell no és el de la gran quantitat de funcionaris que jo em pensava  ( com molts .. ) que eren els culpables de tot  , a l´ Estat Espanyol representen un 19 % de la població activa , molt més baix que en països com França , 23 % , i Suècia 31 % , si no l´ endeutament a parts semblants  de les famílies , entitats financeres i Estat , els tres en  proporció i conjunt . Aquest endeutament a l´ Estat Espanyol parla d´ un  300% per família , al Japó és del 471 % , però la nostra societat econòmica no és la  Japonesa , i en el món de l´ economia quan es trenca la confiança , com que els sistema no esta subjectat amb fils de titani , cau i s´ enfonsa sense parar . 
Així  en aquesta gran , nostra societat hauríem de començar a pensar bé quin és el  paper dels nostres governants en un món on les grans corporacions tenen cada vegada més pes en el desenvolupament de l´ economia real , els guions de les pel·lícules de ficció com Metròpolis , Gattaca o Blade Runner es faran palesos en un futur no molt llunyà , i la representació de l´ Estat anirà perdent protagonisme per culpa de no prendre mesures dràstiques i totalment intervencionistes contra aquestes grans corporacions i elits dominants . Un cas prou clar és el de les SICAV . 
Bé , de totes formes  , i després del possible avorriment lector del tema econòmic parlat , com que jo no tinc accions de Movistar , ni d´ ACS , ni de Sacyr Vallehermoso , ni d´ Abertis , ni d´ etc , etc , tampoc em desagradaria veure amb aquests garrinets encorbatats i engominats com han de buscar menjar a algun container del carrer Pompeu Fabra de Manresa , o com han de recollir xatarra per davant del descampat i als marges del costat de la Caseta d´ Andalusia .
http://www.burbuja.info/   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada